Cities: Skylines får naturkatastrofer neste uke

Bybyggerspillets kommende utvidelse introduserer litt kaos i hverdagen.

Den neste Cities: Skylines-utvidelsen, Natural Disasters, skal lanseres den 29. november, melder utgiver Paradox Interactive på sine nettsider. Utvidelsen er den tredje for bybyggerspillet, men der de to foregående fokuserte på bygging, skal Natural Disasters handle om å rive alt til fillebiter.

Et krisesenter kan redde mange liv.
Paradox Interactive

Som navnet tilsier introduserer den nye ekspansjonen naturkatastrofer som tornadoer, tsunamier, meteorer og annen elendighet. De ulike katastrofene kan inntreffe vilkårlig, men spillere kan også velge å selv sende grusomhetene mot sine stolte byggverk.

For å balansere kaoset kan man utvikle varslingssystemer og katastrofeberedskaper, som forhåpentlig vil minimere sivile tap. Utvidelsen byr også på annet innhold, med for eksempel en ny modus som lar deg skape og dele ulike spillscenarier med andre.

Cities: Skylines – Natural Disasters blir tilgjengelig via en rekke digitale plattformer, som Steam og Paradox’ nettbutikk, og skal koste rundt 100 kroner.

Solid bybyggertilbud

Etter den trøblete lanseringen av EAs SimCity var mange skeptiske da Cities: Skylines kom på banen i mars 2015. Utvikler Colossal Order klarte imidlertid å overbevise både spillere og kritikere, og vår anmelder beskrev spillet som et meget vellaget og velfungerende bybyggerspill:

– Det å planlegge og plassere ut veier, bygninger, strøm og vann er intuitivt og enkelt. Samtidig er det masse innhold å ta tak i, og den potensielle størrelsen til byen er enorm, skrev Gøran Solbakken.

Les hele anmeldelsen av Cities: Skylines her »

Siste fra forsiden