Civilization-serien fortsetter i verdensrommet

Det neste spillet i strategiserien lar deg kolonisere en fjern planet.

Firaxis/2K Games

Den amerikanske spillutvikleren Firaxis har annonsert et nytt spill i Civilization-serien. Vanligvis tar spillene i serien utgangspunkt i historien, men det nye spillet gjør noe ganske annet.

I Civilization: Beyond Earth får vi nemlig kolonisere en annen klode. Menneskene har forutsigbart nok klart å ødelegge vår egen planet, og er derfor på jakt etter en ny begynnelse. En rekke koloniskip sendes til en ny klode, og ditt er det første som kommer frem.

Inspirert av nittitallsklassiker

Spillet er inspirert av Civilization-skaperens eget Alpha Centauri, men går samtidig sine egne veier for å skape en fremtidsvri på Civilization-konseptet. I stedet for seriens tradisjonelle teknologitre får du for eksempel et teknologi-nettverk der du kan utvikle deg i radikalt forskjellige retninger.

Spillets forskjellige fraksjoner vil også kunne følge ulike filosofier, som får store konsekvenser for hvordan spillet utvikler seg.

Noen vil gå i retning av kybernetikk og kunstig intelligens, andre vil fokusere på genetisk modifisering og sameksistens med planetens eksisterende liv, og andre vil prøve å bevare sin menneskelighet og tradisjonene fra jordkloden.

Selv om Civilization-serien tradisjonelt har handlet om historien vår, har spillene alltid tilbudt dataskapte kloder å kjempe over. I Beyond Earth blir dette aspektet utvidet, med en rekke ulike typer planeter. Det byr blant annet på vulkanske planeter, planeter dekket av store hav og ørkenplaneter.

Mer informasjon om det nye spillet kan du blant annet finne i et massivt intervju på PC Gamer, og en sniktitt på Polygon. Civilization: Beyond Earth skal etter planen lanseres til høsten.

Om du ikke klarer å vente så lenge, byr fjorårsutgivelsen Pandora: First Contact også på turbasert kolonisering av en annen klode. Snart kommer også Endless Legend, som blander science fiction og fantasy-elementer.

Siste fra forsiden