Civilization-sjef bytter selskap

Stardock har lovet designeren frie tøyler og et eget team.

Den amerikanske spillutvikleren Stardock hadde et tøft år i fjor. Deres satsning Elemental: War of Magic fikk en katastrofal lansering, og ble regelrett lemlestet av kritikerne. I kjølvannet av den pinlige affæren har de forsøkt å rydde opp etter seg på respektabelt vis, blant annet ved å hyre inn veteraner fra industrien.

Elemental ble en vaskeekte kalkun.

Spillnettstedet Big Download melder i dag at strategispillutvikleren nå også har rekruttert Jon Shafer, best kjent som sjefsdesigneren bak kritikerroste Civilization V.

I første omgang vil spillutvikleren bidra til å få Elemental: War of Magic på rett kjøl, før han så betros med sitt eget utviklingsteam og makt til å lage akkurat hva han vil. Det skal angivelig være grunnen til at han dro fra Firaxis også, og det presiseres at det ikke er vondt blod mellom ham og Civilization-studioet.

Samtidig melder Stardock-sjef Brad Wardell om at selskapet påbegynner flere nye prosjekter i løpet av dette året, via selskapets offisielle forum. Det ser altså ut til at spillstudioet har en god sjanse til å rette opp ryktet sitt i tiden som kommer.

Elemental: War of Magic ble utgitt 24. august 2010 til Windows.

Siste fra forsiden