Cliff Bleszinski legger ned LawBreakers-studioet

Gears of War-veteranen trekker seg tilbake fra spillbransjen.

Boss Key, Michael Tianhui "Thomas" Li, Gamer.no

Cliff «CliffyB» Bleszinski, best kjent for sitt arbeid med Gears of War-serien, annonserte mandag at han trekker seg tilbake fra spillindustrien. Utviklerveteranen ønsker å fokusere på familien sin, og samtidig stenger han dørene til studioet sitt – Boss Key Productions.

Battle royale-spillet Radical Heights står som «CliffyB»s foreløpig siste spill.
Boss Key

I en uttalelse på Twitter forklarte Bleszinski at studioet, som ble grunnlagt i 2014, allerede er så godt som nedlagt:

– For fire år siden begynte jeg på arbeidet med å sette sammen et spillstudio i verdensklasse, og jeg hyret inn noen av bransjens flinkeste folk. De jobbe utrettelig for å produsere produkter av høy kvalitet, og selv om vi hadde både medgang og motgang har jeg lyst til å tro at vi hadde det moro på veien, sa Bleszinski.

Spillene nådde ikke opp

I løpet av sine nesten fire år gav Boss Key oss først LawBreakers i 2017, før det tidligere i år droppet skytespillet for å prøve seg på battle royale-konseptet med Radical Heights. Ingen av dem oppnådde den suksessen studioet hadde håpet på, og til slutt var det over og ut:

– LawBreakers var et storartet spill som desverre aldri oppnådde de store spillertallene, og i et desperat forsøk satte vi alle kluter til for å prøve oss på den populære battle royale-sjangeren med Radical Heights. Spillet ble godt mottatt, men det var allerede for sent.

Bleszinski forsikret alle om at spill alltid vil være en del av livet hans, og han håper å kunne lage noe nytt en dag. Tiden fremover vil han imidlertid benytte til å være sammen med familien sin, og reflektere over alt som har skjedd.

Hva Radical Heights angår lovet spillsjefen at serverne vil holdes i live i «den nærmeste fremtid». Hvor lenge det blir er umulig å spå, og fans bør heller ikke forvente flere oppdateringer eller nytt innhold til det åttitallsinspirerte battle royale-spillet.

Vår anmelder mente LawBreakers var et godt alternativ til de tradisjonelle skytespillene. Radical Heights var vi derimot langt mindre imponert over.

Siste fra forsiden