Code Vein blander Dark Souls-kamper og vampyrer

Bandai Namco har sluppet action-rollespillets første trailer.

Bandai Namco har som tidligere lovet sluppet den første traileren for action-rollespillet Code Vein. Videoen – som du kan se over – gir et dypere innblikk i spillets dystre verden, og viser i tillegg frem noen av de mange kampene spillere får å bryne seg på.

«Revenants» har overnaturlige krefter, men må drikke blod for å overleve.
Bandai Namco Entertainment

Fra tidligere vet vi at Code Vein er satt til en dystopisk fremtid, der verdenen er på randen av total kollaps. I håp om å sikre sin overlevelse har de gjenlevende menneskene tilegnet seg overnaturlige krefter, men tilgjengjeld er deres hukommelse erstattet med en vampyrlignende blodtørst.

I blant falleferdige omgivelser vandrer utallige monstre, som går under fellesbetegnelsen «Lost». Disse var en gang vampyrer men har gitt etter for den barbariske blodtørsten og gått fullstendig fra forstanden.

Dark Souls med vampyrer

Spillere skaper sin egen vampyrskikkelse – en såkalt Revenant – og tar opp kampen mot beistene. Ved første øyekast virker kampsystemet uten tvil inspirert av Dark Souls-spillene, med intense nærkamper, magiske krefter og konstant rulling for å unngå angrep.

Code Vein byr på Dark Souls-lignende kamper.
Bandai Namco Entertainment

Kombinert med den grafiske stilen kan man også ane et snev av God Eater, som kanskje ikke er så rart da spillet lages av studioet bak God Eater-serien.

Ut på tur kan spillere ta med seg en hjelper, som ifølge Bandai vil bidra til å gjøre verdenen et litt hyggeligere sted å oppholde seg. De forskjellige Revenant-kompanjongene har ulike egenskaper i kamp, slik at hver enkelt spiller kan velge en medhjelper som passer til sin spillestil.

Code Vein skal etter planen lanseres en gang i 2018, men en eksakt slippdato er foreløpig ikke bekreftet. Heller ikke spillets plattformer er annonsert, men Bandai har sagt at det kommer til de store stuekonsollene – noe vi i hvert fall kan tolke som PlayStation 4 og Xbox One.

Etter fem år er Dark Souls-serien tilsynelatende avsluttet.
Vi har sett tilbake på de populære rollespillene »

Siste fra forsiden