Code Vein er et brutalt vanskelig action-rollespill med vampyrer

Bandai Namco har trukket sløret av sitt neste prosjekt.

Bandai Namco

Med en kort teaser-video og emneknaggen «Prepare to Dine» kunngjorde Bandai Namco forrige uke sitt neste spillprosjekt. Videoen viste vampyrer og andre monstre i en dystopisk verden, men annet enn det var det lite informasjon å hente.

Nå har utgiveren offisielt trukket sløret av det kommende spillet – et action-rollespill ved navn Code Vein.

Monsterjakt med vampyrer

Teaser-traileren viser mange monstre i en dystopisk verden. (Video: Bandai Namco)

I den nyeste utgaven av spillblekka Famitsu (via Gematsu) forteller Bandai Namco at Code Vein utvikles av Shift – studioet bak God Eater-serien. Spillet skal etter planen lanseres en gang i 2018, men på hvilke plattformer er foreløpig uvisst.

Handlingen er satt til en nær fremtid, i et land som ligger i ruiner. Spillere trer inn i rollen som «Revenants» – vampyrer med overnaturlige krefter – som kjemper en knallhard kamp mot de mange grusomhetene verdenen har å by på.

Som vampyrer flest er Revenants avhengige av å drikke blod for å overleve, og for å slukke tørsten må spillere legge ut på en rekke farlige oppdagelsesferder. Ifølge Bandai Namco skal spillet være brutalt vanskelig, men man kan ta med seg en datastyrt medhjelper for en litt mer overkommelig opplevelse.

Hvordan spillet skal fungere i praksis vet vi foreløpig lite om, men en offisiell «gameplay»-trailer skal visstnok gi oss flere svar i begynnelsen av mai. I mellomtiden kan du se noen flere skjermbilder og konseptkunst på spillets japanske nettside.

Vampyrer står også i sentrum i Life is Strange-utviklerens neste spill.
Vi snakket med Dontnod om rollespillet Vampyr i fjor »

Siste fra forsiden