#CSGO #777 #Bergen

Counter-Strike og musikk blandes sammen i Bergen

Bergen Games inviterer til både e-sport og live musikk.

777 vinnere av Telialigaen.
Michael Ray VC Angeles

777 har de siste årene gjort seg godt kjent i Norge med blant annet to strake titler i Counter-Strike: Global Offensive fra Telialigaen i 2021 og 2022. I år samler de e-sport og musikk i Bergen sammen med Bergen live og en rekke andre aktører.

– Vi har invitert de fleste fra Norgestoppen

Allerede førstkommende lørdag vil første del av turneringen i CS:GO starte. Det hele starter med en åpen kvalifisering hvor kvalifisering videre gir mulighetet til å møte forhåndsinviterte lag valgt av arrangør.

Det er kun finalen av hele turneringen som spilles under selve arrangementet, resten vil vises på nett i forkant.

– Deltakerne i turneringen er sultne norske lag som vil viise seg frem på LAN og gjennom turneringen i forkant på strømmetjenester, og vi har invitert de fleste fra Norgestoppen allerede. Jeg håper flere følger på frem mot helgens åpne kvalifiseringer, forteller Fabio Enzo fra 777.

LES OGSÅ: Apeks entrer Valorant-scenen

Klinker til i motvind

De siste årene har vært tunge for norske arrangement uavhengig av bransje. Mange velkjente LAN og turneringer har måtte avlyses på grunn av mangel på deltakere eller dårlig økonomi. Bergen Games er klinkende klar på hva slags publikum de ønsker seg.

På spørsmål fra Gamer.no svarer han følgende:

Enzo poserer med Telialigapokalen til 777 fra i fjor.
Michael Ray VC Angeles

– Folk som kommer til Bergen Games 4. mars kommer dit for å oppleve profesjonell e-sport, kanskje ta seg noen pils mens de ser på, og rett etter pokalet løftes av vinnerlaget på scenen vil man kunne se konserter live med artister som Marstein fra Undergrunn, en helt vill islandsk rapper som heter GKR, og flere utover kvelden. Noe sånt har vi aldri hørt om før. Det er et event vi hadde drømt om å gå på selv og håper folk tar turen for å sjekke det ut. Vi lover det blir en minneverdig dag! Forteller Enzo.

For de som ønsker seg flere av disse typene arrangement eller andre spill er svaret klinkende klart:

– Det er et event vi gjør i samarbeid med Bergen Live og både vi og de hadde elsket å kunne gjøre det som et årlig event, kanskje med flere ulike spill etter hvert også. Om vi kan gjøre mer av dette vil det koke ned til om folk syns det var gøy eller ikke. Det viktigste for oss er å lage events for gamere og folk som setter pris på e-sport som underholdning. Vi håper å kunne gjøre det i flere ulike former i fremtiden, avslutter klubbsjefen i 777.

LES OGSÅ: Full uenighet om spillerkontrakter i Skade X

E-sport og musikk blir ett

Bergen Games arrangeres 4. mars på USF Verftet i Bergen. På scenen vil man først få oppleve to av Norges beste lag innen Counter-Strike, før musikken tar over med flere kjente artister.

Det blir eget område til arkadespill og amatørturnering i FIFA med pengepremie i Cinemateket.

For all praktisk informasjon rundt Bergen Games finner du på 777 sine egne hjemmesider.

100 000 kroner i premiepotten

Premiepotten er solid og bør være fristende for mange norske lag som ønsker å delta. Hundre tusen kroner skal gis ut til de fire beste lagene og fordelingen er satt opp slik:

  1. 50 000 kroner
  2. 25 000 kroner
  3. 12 500 kroner
  4. 12 500 kroner

For lokale og tilreisende I Bergen vises semifinalene direkte på storskjerm fra Kulturhuset dagen før.

Påmelding til den åpne kvalifiseringen finnes her.

Siste fra forsiden