Dansk spionspill byr på unikt samarbeid

Spion og hacker må jobbe sammen for å løse et internasjonalt mysterium.

Logic Artists

Danske Logic Artist sto for en overraskende frisk rollespillopplevelse da de lanserte Expeditions: Conquistador tidligere i år. I stedet for å fortsette med et nytt utforskningseventyr har de nå hoppet over til en helt annen sjanger.

Den første teaser-filmen fra spillet.

Fra ekspedisjoner til spioner

Deres neste spill heter Clandestine, og er et samarbeidsspill der den ene personen får rollen som en spion mens den andre får rollen som oppdragslederen hans. Spionen spiller som i et tredjepersons snikespill, mens oppdragslederen sitter et helt annet sted og har forhåpentligvis full oversikt over situasjonen.

Nøyaktig hvordan samarbeidet skal fungere vil ikke Logic Artists ut med enda, men det virker blant annet som oppdragslederen får mulighet til å hacke ulike datasystemer.

Handlingen foregår på nittitallet, etter at den kalde krigen er over. Plutselig begynner noen å ta livet av høytstående spioner fra årene før Sovjetunionens oppløsning, og det virker ikke å spille noen rolle om de jobbet for NATO eller Sovjet. Din jobb blir å finne ut hva som skjer, og oppdraget tar deg til en rekke ulike steder i verden.

– Etter suksessen med Expeditions: Conquistador ville vi lage en ny type spillopplevelse, basert på vår forkjærlighet til taktiske snikespill. Med et asymmetrisk samarbeid mellom agenten og hackeren skaper spillet en unik vri på sjangeren, sier produsent Ali Emek.

Selv om spillet virker mest fokusert på samarbeid er det også mulig å spille det alene. Da får du rollen som spionen.

Lanseringen vil finne sted neste år, og spillet kommer til Windows-baserte PC-er. Logic Artists lover forøvrig å vende tilbake til Expiditions-serien etter at Clandestine har blitt lansert. I mellomtiden kan du lese vår anmeldelse av originalspillet.

Om livet som hacker og spion høres spennende ut, bør du også følge med på det kommende spillet Quadrilateral Cowboy.

Siste fra forsiden