Darkest Dungeon 2

Darkest Dungeon 2 inntar early access til neste år

Oppfølgeren til det beinharde rollespillet legger om til 3D.

Darkest Dungeon 2 – oppfølgeren til et av de tøffeste rollespillene fra 2016 – har omsider dukket opp igjen, etter en lang periode med stillhet rundt prosjektet. Onsdag kunne utvikler Red Hook Studios fortelle at planen blir å slippe spillet i early access til neste år.

Darkest Dungeon 2 bytter ut 2D-grafikk med stilisert 3D.
Red Hook Studios

Early access-kunngjøringen kommer som del av en slags ny og større avduking av spillet. Red Hook har både oppdatert nettsiden for Darkest Dungeon 2, slengt opp en oppføring for spillet hos Epic Games-butikken – der early access-perioden skal avholdes – og sluppet en ny trailer.

Videoen, som du kan se øverst, viser hva slags visuelt uttrykk teamet satser på denne gangen. Som lovet blir det noen endringer fra forgjengeren, og via sine nettsider forklarer Red Hook at Darkest Dungeon 2 skal presenteres i «stilisert 3D» – som traileren altså gir en smakebit på.

Fra den opprinnelige kunngjøringen i fjor vet vi at turen ned i disse nye mørke grottene blant annet skilter med et overhalt kampsystem. Målet er imidlertid å skape en opplevelse som er minst like brutal som sist – en opplevelse vår skribent storkoste seg med i 2016.

– Red Hook Studios har lesset på de turbaserte kampene en rekke interessante og kompliserte systemer, og du blir beinhardt straffet, uansett om du gjør feil eller ei. Den visuelle stilen, sammen med den herlig fortellerstemmen, setter en atmosfære som går hånd i hanske med det man gjør i spillet, skrev Gøran Solbakken i sin omtale av spillet.

Noen endelig lanseringsdato for fullversjonen av Darkest Dungeon 2 er ikke satt. Hvilke plattformer det kan komme til etter hvert er heller ikke bekreftet.

Baldur's Gate 3 er ute i early access nå.
Les vårt førsteinntrykk på det storslagne rollespiller »

Siste fra forsiden