Flere bransjeveteraner i spillnorge etterspør mer seriøs kulturjournalistikk om dataspill fra de store nyhetsformidlerne.
Jon Cato Lorentzen mener klikkjag og kommersielle føringer kveler kulturjournalistikken, mens Rune Fjeld Olsen sier at kvalitetsinnhold om spill er fraværende.
– Kvalitetsinnholdet om spill er stort sett plassert i nisjemedier med et snevert og spesielt interessert publikum, uttalte Fjeld Olsen til Gamer.no forrige uke.
En som ikke er nevneverdig bekymret for at spillkritikk overlates til nisjemediene, er Dagbladets nyhetsredaktør Mads A. Andersen.
– Sammenlignet med film og annen kjendisjournalistikk er spilldekningen vår mer eller mindre fraværende. Det er et valg vi har tatt med åpne øyne.
Han tror ikke leserne besøker Dagbladet for den type lesestoff.
– De som besøker oss, gjør det først og fremst for nyheter, sport og underholdning, sier han.
Spilljournalistikk ligger utenfor Dagbladets stoffområde, kan Andersen informere om. Det er både et bevisst strategisk valg, og en konsekvens at man til enhver tid er nødt til å gjøre harde prioriteringer.
– Toget har gått for spill i tradisjonelle medier

Hva måtte skjedd for at Dagbladet skulle begynt å dekke spill aktivt?
– Det er veldig hypotetisk, men vi hadde måttet strekke oss ganske langt. Vi måtte ha hentet inn de mest treffsikre spillprofilene fra YouTube og sosiale medier – og satset så tungt at min egen 13 år gamle sønn ville foretrukket Dagbladet for spillinnholdet sitt.
– Det kunne vært en morsom øvelse, men jeg er usikker på om det passer inn i Dagbladets strategi – og vi har heller ikke budsjettet til noe slikt.
Den erfarne journalisten er skeptisk til om det er plass til dataspillkritikk hos de store, tradisjonelle mediehusene.
– Jeg tror toget har gått. Det samme ville jeg sagt om journalistikk om trylling, golf eller andre nisjeinteresser som engasjerer mange – men som likevel ikke har bred nok appell til å bære en tradisjonell redaksjonell satsing.
– Publikum konsumerer dette stoffet andre steder, og det tror jeg vi må forholde oss til.