Days Gone - PC

Days Gone først ut i en ny pulje med PlayStation-spill som kommer til PC

Sony Computer Entertainment

Sony og utvikler Bend Studio har bekreftet at Days Gone kommer til PC. Actionspillet fra 2019 tar turen over til sin første nye plattform til våren, men en offisiell dato er enda ikke satt.

Spillet følger dermed i samme fotspor som både Death Stranding og Horizon Zero Dawn, og ifølge Sony-sjef Jim Ryan er planen å bringe enda flere PlayStation-titler til PC.

En mulighet til å dele spillene med flere

Det var under et intervju med GQ denne uken at Ryan var innom PC-planene. På spørsmål om hvorfor Sony omsider har åpnet opp for å dele PlayStation-spill på flere plattformer forklarte sjefen at det går på både økonomi og bedre løsninger for porteringsarbeidet.

– Spesielt i andre halvdel av PlayStation 4s levetid lagde studioene våre noen fantastisk flotte spill. Dette er en mulighet til å dele de flotte spillene med et bredere publikum og samtidig takle den økonomiske siden ved spillutvikling, som ikke alltid er enkel å forstå. Kostnadene knyttet til spillutvikling går opp for hver konsoll, ettersom kvaliteten på spillene blir sterkere. I tillegg har det blitt lettere for oss å tilgjengeliggjøre spillene for de som ikke eier en konsoll. Så det har vært en ganske enkel beslutning for oss, sa Ryan.

Valget ble også hjulpet av fjorårets Horizon Zero Dawn-lansering. Ifølge Ryan var PC-spillere fornøyde med å få tilgang på spillet og salgstallene var positive. Samtidig tok Sony tempen på PlayStation-fansen, og fant ingen voldsomt negative reaksjoner. Derfor ser Sony ingen grunn til å legge om planene, konkluderte Ryan.

Sony har også avduket planene for et nytt VR-headsett for PlayStation 5.
Utvikleren lover omfattende forbedringer til opplevelsen »

Siste fra forsiden