Feature

De 5 beste racingspillene akkurat nå

Vi hjelper deg å velge riktig spill.

Vi fortsetter vår serie der vi anbefaler de beste spillene som er aktuelle nå innen ulike sjangere. Tidligere har vi vært innom strategi, skytespill i førsteperson, skytespill i tredjeperson, sportsspill og rollespill. Nå er turen kommet til racingspill.

Bilspillsjangeren strekker seg fra rene simulatorer på den ene siden til arkaderacere totalt blottet for realisme på den andre. Mellom disse ytterpunktene finner vi mye rask moro, og i denne artikkelen har vi plukket ut spill fra omtrent hele spekteret. Vi starter med et spill som har alle fire hjulene trygt plantet i arkaderacernes halsbrekkende rekker.

Need for Speed: Hot Pursuit (360, PS3, PC)

Need for Speed: Hot Pursuit.

Etter mange år med middelmådig gateracing har Need for Speed-serien endelig tatt steget tilbake dit den hører hjemme, både tematisk og kvalitetsmessig. Hot Pursuit er oppfølgeren til et eldre Need for Speed-spill med akkurat samme navn, og leverer spektakulære politi-og-røver-jakter som kan oppleves både fra politiets og skurkenes side. Enten du spiller som lovens lange arm eller skruppelløs fartssynder får du sette deg bak rattet på heftige superbiler vi vanlige dødelige bare kan drømme om.

Fra anmeldelsen på Gamer.no:

– Det er lenge siden jeg har forelsket meg i et bilspill, men dette spillet føles som en flørt som har alle forutsetninger for å utvikle seg til et godt og langvarig forhold. Her er det null fiksfakseri, jåleri og dødkjøtt, og det å kose seg med lettbent bilkjøring er eneste fokus. Fartsfølelsen er upåklagelig, variasjonen i biler, baner og moduser er knallsolid og det å veksle mellom å være politi og røver fungerer feiende flott.

Shift 2: Unleashed (360, PS3, PC)

Shift 2: Unleashed.

Hvis det er intensitet og heftig kjøreglede du er på jakt etter, er Shift 2: Unleashed spillet du bør ta en titt på. Det ligger akkurat på grensen mellom simulator og arkaderacing, med en heftig kjøremodell som tvinger deg til å behandle bilen med omhu. Spillet setter alle kluter til i sitt forsøk på å levere en autentisk opplevelse av det å sitte bak rattet på en fullblods racer.

Fra anmeldelsen på Gamer.no:

– Shift 2: Unleashed er et heftig racingspill. Det er kanskje ikke den beste simulatoren på markedet, men til gjengjeld sørger et herlig kamera og autentisk presentasjon for at racingfølelsen fanges svært godt. Det er et virkelig intenst spill der du må ha topp konsentrasjon hele tiden, spesielt hvis du kjører en av de mer utemmede bilene det har å by på. Den minste feil, og du ender opp med å surre rundt på gresset mens motstanderne ler og suser forbi.

Les også
Anmeldelse:

Forza Motorsport 3 (360)

Forza Motorsport 3.

Dette er det klart eldste spillet i denne artikkelen, men hvis du er ute etter en skikkelig god bilsimulator for konsoll er Forza 3 den åpenbare kongen på haugen. Dette er et enormt spill, både med tanke på bilutvalg, baneutvalg og flerspillermuligheter, og i tillegg til klassisk racing byr spillet på nyheter som dragracing. Spillet er også svært nybegynnervennlig, så det er bare å hoppe i det selv om du ikke har erfaring med simulatorer.

Fra anmeldelsen på Gamer.no:

– Forza 3 slår regelrett knockout på alt av konkurrenter. Fysikkmotoren er suveren, og løfter kjørefølelsen til nye høyder. Utvalget av biler og baner er upåklagelig, oppgraderingsmulighetene imponerer og det hele leveres silkemykt i 60 vakre bilder i sekundet. Karrieredelen er enorm og alt ligger til rette for en skikkelig fartsfest på Xbox Live. Turn 10 har tatt små, men viktige skritt videre på praktisk talt alle viktige områder. Resultatet er et spill det virkelig gnistrer av. Ja, vi skulle gjerne sett bedre skademodellering og litt mindre aggressive motstandere, men det overskygges fullstendig av kvalitetene. Tidenes beste konsollracer? Meget mulig.

Gran Turismo 5 (PS3)

Gran Turismo 5.

Det er nok feil å si at Gran Turismo 5 ble det sjumilssteget Sonys flaggskipserie trengte for å slå knockout på hovedkonkurrent Forza, men hvis du eier PlayStation 3 og har lyst på en omfattende, grundig og velprodusert racingsimulator, er dette spillet for deg. Spillet kan blant annet skilte med et vanvittig utvalg biler, og der hovedkonkurrent Forza 3 i stor grad fokuserer på toppmodellene er Gran Turismo 5 et spill som gir deg et langt bredere bilutvalg.

Fra anmeldelsen på Gamer.no:

– Gran Turismo 5 perfeksjonerer på mange måter den gode, gamle Gran Turismo-følelsen, men leverer skuffende lite nytt. Det har sine fantastiske øyeblikk, men bommer grovt der nyvinning trengs som mest. Spesielt trist er det at spillet ikke evner å formidle verken kollisjoner eller skade på akseptabelt vis. Men med et godt ratt, en veltrimmet bil og fare for regn over Nürburgring, er det likevel lite som kan konkurrere med Gran Turismo 5.

Split/Second: Velocity (360, PS3, PC)

Split/Second: Velocity.

Etter å ha kjørt litt rundt i simulatorland tar vi nok en heftig arkaderacer. Split/Second: Velocity byr ikke bare på massevis av actionfylt racing, men kan også skilte med en unik og svært eksplosiv spillmekanikk utviklerne har kalt «powerplays». Her kan du nemlig ødelegge for motstanderne dine ved å detonere bomber langs veikanten eller sørge for at bygninger og annet raser ut akkurat i det de kjører forbi. Du får til og med mulighet til å åpne opp helt alternative ruter gjennom banene.

Fra anmeldelsen på Gamer.no:

– Split/Second: Velocity tilbyr massevis av moro for pengene. «Powerplay»-systemet representerer en spennende ny tilnærming til våpen og kamp i bilspill. Som angriper er du avhengig av god timing og en viss taktisk teft (noen «powerplays» er mer effektive enn andre). Samtidig betyr ikke det å bli angrepet at du automatisk krasjer. Gode reflekser kan redde deg i de aller fleste situasjoner, noe som er en klar fordel. Dermed unngår vi frustrasjonen man lett får når man krasjer uten å ha gjort noe galt selv.

Rene simulatorer på PC

iRacing.

På dette området må vi i Gamer.no ta selvkritikk. PC-en har en stor og levende simulatorscene, som vi dessverre ikke har hatt anledning til å følge med på. Dette er spill for de virkelige entusiastene – de som ler av Forza og Gran Turismo, og skal ha alt så ekte som overhodet mulig. I denne ekstrabolken tar vi derfor med de mest kjente av disse spillene. Siden vi ikke har noen anmeldelser av disse spillene, lenker vi heller til nettstedene deres.

  • iRacing – Når et spill anbefales av folk som Dale Earnhardt, Jr., og brukes som øvelse av en bråte ekte førere fra NASCAR og andre mesterskap, bør det være rimelig spesielt. Og det ser iRacing ut til å være, med ekstrem realisme og et stort onlinemiljø.
  • rFactor – Svært realistisk og omfattende, med alt fra F1 til rally. Også dette spillet har et stort nettmiljø.
  • RaceRoom – Ikke ett spill, men en fellesportal for simulatorene til svenske SimBin. Deres flaggskipspill begynner kanskje å bli litt «gamle», men de oppdateres fortsatt med mye nytt innhold.
  • Live for Speed – Bestefar i sjangeren. Holder det følge med konkurrentene?

Vil du ha flere tips på anbefalte racingspill? Sjekk vår handleguide.

Siste fra forsiden