Nye Xbox Series X/S

De nye versjonene av Xbox Series X og S har lekket

Stor Xbox-lekkasje.

FTC vs. Microsoft

Microsoft planlegger å slippe oppdatere versjoner av Xbox Series X og S. Dette kommer frem i en større lekkasje av dokumenter fra rettsaken mellom FTC og Microsoft i vår. Microsoft har så langt ikke kommentert lekkasjen.

Alt stammer fra en PDF-fil som er lagt ut i forbindelse med sommerens rettssak mellom det amerikanske konkurransetilsynet, FTC, og konsollprodusenten. Denne filen har vedlegg som skulle ha blitt redigert bort før publisering, men at det ikke har blitt gjort på riktig måte.

LES OGSÅ: Neste Xbox kommer i 2028

Nye Xbox Series X

Den oppdaterte versjonen av Xbox Series X går under kodenavnet "Brooklin", og får et nytt sylinderdesign. Den slippes i oktober neste år, ifølge dokumentene.

FTC vs. Microsoft

En av de kanskje mest kontroversielle endringene er nok at diskdrevet droppes helt denne gangen.

Den nye Xbox Series X-konsollen skal ha 2 terrabyte med lagringsplass, og en kjappere wi-fi enn dagens variant. Fronten får en ny USB--inngang, og konsollen skal bruke mindre strøm.

En ny kontroller som skal erstatte den nåværende Xbox-kontrolleren ligger også i kortene. Denne går under kodenavnet "Sebile", og har blant annet et nytt oppladbart batteri som kan byttes ut.

Knappene skal være utskiftbare, og både stikker og knapper skal lage mindre lyd. Et akselerometer har også blitt lagt til. Kontrolleren bruker også Bluethooth 5.2 og Xbox Wireless 2, og skal kunne koble seg direkte til skyen.

Prisen skal ligge på samme nivå som dagens Xbox Series X, som i skrivende stund koster 6795 kroner i Norge.

Nye Xbox Series S

Oppdateringen av Xbox Series S går under kodenavnet "Ellewood", og hodler seg tettere opp til den nåværende designen. Den skal slippes i august neste år, litt før nye Series X.

Prisen skal ligge på samme nivå som den nåværende prisen til Series S. I skrivende stund er det 3945 kroner her i Norge.

Nye Series S halverer storebrors lagringsplass til 1 terrabyte, men skilter likevel med like rask wi-fi og den nye kontrolleren. Samtidig dropper også Series S diskdrevet.

Strømsparing er noe Microsoft har fokus på for begge konsollene. Nye Xbox Series X skal bruke 15 prosent mindre strøm, og ha en ny standby-modus som kun bruker 20 prosent av den nåværende stanby-modusen til Series X og S.

Som en del av lekkasjen vet vi også hvordan Microsoft har tenkt å annonsere og slippe disse nye konsollene. Den nye oppdaterte kontrolleren, som går under kodenavnet "Sebile", skal slippes mot slutten av mai. Så er planen å avduke både nye Series X og Series S i månedskiftet juni/juli.

Formålet med å slippe de to konsollene med et mellomrom er et bevist valg for å nå forskjellige markedsgrupper, samt å la Series S få litt tid i rampelyset alene.

Siste fra forsiden