De første detaljene om Sonys spillmobil

De første detaljene om Sonys spillmobil

Denne artikkelen ble opprinnelig publisert på nettstedet Spillverket, og er ikke skrevet av redaksjonen i Gamer.no. Spillverket ble slått sammen med Gamer.no den 12. januar 2011, og vi har lagt ut artikkelarkivet som en tjeneste for gamle og nye lesere. Les mer

Sony-konsernet omfatter både Playstation- og Sony Ericsson-merkenavnene, og det har i lang tid vært ventet at de kombinerer de to i en bærbar spillmaskin med telefonimuligheter. At den ennå ikke er på markedet er nesten mer oppsiktsvekkende enn at det nå ser ut til at den endelig kommer.

Engadget hevder å ha fra pålitelige kilder at Sony Ericsson holder på med en helt ny spillplattform og spillmaskin basert på Googles Android-operativsystem til mobiltelefoner.

Trolig blir maskinen ikke så ulik PSP Go.
Trolig blir maskinen ikke så ulik PSP Go.

Engadget beskriver maskinen som en krysning mellom Samsung Captivate/Galaxy S og PSP Go, og hevder det er en skyvetelefon med spillknapper der andre telefoner har et fulltastatur. Både D-pad, skulderknapper, standard Playstation-knapper skal være på plass, og istedenfor en analogstikke skal den ha en slags touchpad-løsning.

Under panseret finner vi en Snapdragon-prosessor på 1 GHz, og det forventes grafikk på linje med den første Playstation-maskinen og PSP. Engadget forventer en skjerm på rundt fire tommer samt et 5 megapiksel-kamera.

Maskinen skal kjøre Android 3.0 og vil naturligvis ha et eget Android-marked for spill. Engadget skriver at spillene antagelig også vil bli tilgjengelige på andre Android-enheter, så sant de møter maskinvarekravene.

Engadget hevder maskinen kan komme så tidlig som i oktober, uten at det er fastslått. CVG har spurt Sony ut om ryktene og blitt møtt med "ingen kommentar".

Kommentarer (6)

Forsiden akkurat nå

Til toppen