Deadpool-regissøren skal lage kinofilm om Sonic

Filmen blander realfilm og animasjon, og har premiere neste år.

Illustrasjonsbilde fra Sonic Boom.
Sega

En ny film om alles yndlingspinnsvin, Sonic the Hedgehog, ankommer amerikanske kinosaler 15. november 2019. Det melder blant annet nettstedet Hollywood Reporter denne uken.

Sonic kommer til kinolerretet til neste år.
Sega

Allerede for to år siden kunngjorde Sega et ønske om å se Sonic på lerretet, og dengang var planen å slippe filmen en gang i 2018. Det opprinnelige lanseringsvinduet glapp tydeligvis, men nå har prosjektet imidlertid fått mer kjøtt på beina.

Deadpool-regissør ved roret

Ifølge Hollywood Reporter står Deadpool-regissør Tim Miller oppført som sjefsprodusent for prosjektet. Med seg har han Neal H. Moritz som produsent, mens Jeff Fowler tar plassen i regissørstolen for første gang i sin karriere.

Historien vet vi foreløpig lite om, men presentasjonen skal by på en blanding av realfilm og dataanimasjon. Sega kjører dermed samme linje som Nintendo med sin Detective Pikachu-film, som har permiere i mai i USA.

Sonic har vært frontfigur for ulike TV-serier. men så vidt undertegnede er bekjent har han aldri tatt steget over til spillefilm – med mindre du regner en bitteliten opptreden i Disney-filmen Rive-Rolf fra 2012.

Det er selvfølgelig som spillfigur han er best kjent, men det er ingen hemmelighet at pinnsvinets popularitet har dalt de siste årene. Ifølge vår anmelder er et av de beste Sonic-spillene i nyere tid Sonic Mania, som tar spillere med tilbake til seriens fortid. Det sier kanskje sitt om seriens posisjon i moderne spillkultur.

Film om spillmaskoter er tydeligvis i vinden.
Nintendo jobber nå med en film om Mario »

Siste fra forsiden