Defender til Xbox Live Arcade

Arkadeklassikeren Defender kommer til Xbox 360 i dag. Her må du beskytte uheldige mennesker mot invaderende romvesener.

Arkadespillet Defender kom ut i 1980, og ble umiddelbart en gigantsuksess på markedet. Spillet er et horisontalt skrollende skytespill hvor du må beskytte menneskene på en planet fra å bli kidnappet av romvesener. Gameplayet er raskt og krevende, og overlater ingen ting til tilfeldighetene. Her er det spillerens evner som gjelder hele veien.

Defender var det første spillet fra den legendariske spilldesigneren Eugene Jarvis. Han skal senere ha fortalt at han kom frem til deler av konseptet på en noe uvanlig måte – han hadde nemlig et mareritt om romvesener som fløy over landjorda og plukket med seg mennesker, som ble forvandlet til mutanter. Da han våknet opp etter drømmen, forstod han at dette måtte brukes i spillet.

Xbox Live Arcade-versjonen av Defender blir lansert i dag, vil koste beskjedne 400 Microsoft-poeng. Denne versjonen kommer med to versjoner av spillet; en klassisk, og en versjon med ny grafikk. Dessuten får vi mulighet til flerspiller (både på én og samme konsoll og over Live), inkludert en kooperativ modus.

Spillet har akkurat blitt sertifisert av Microsoft, noe som gjør at lanseringen ikke har funnet sted tidlig på morgenen (slik som er vanlig på Xbox Live Arcade-onsdagene), men i følge Microsofts offisielle GamerScoreBlog skal det finne veien til Live Arcade i løpet av dagen.

Siste fra forsiden