Definitivt ingen 3DS under juletreet

Endelig snakker Nintendo detaljer.

Som tidligere lovet gikk Nintendo i dag ut med lanseringsdetaljene for den kommende håndholdte konsollen på en pressekonferanse i Japan. De som håpet på en 3DS under juletreet i år, må vi nok dessverre skuffe: Konsollen vil lanseres den 26. februar i Japan og i løpet av mars i Europa og USA.

Prisen ligger på 25000 yen, som rundt regnet utgjør litt under 1800 norske kroner. Verken amerikansk eller europeisk pris ble diskutert på pressekonferansen, men vi skal ikke se bort i fra at den blir noe høyere her hjemme.

En remake av det fantastiske Zelda: Ocarina of Time er en av 3DS-ens kommende stortitler

Ganske heftig for en håndholdt konsoll, men antakelig vil ikke prisen være for avskrekkende, spesielt med tanke på hva 3DS-en har mye å by på.

Konsollen vil blant annet få sin egen Virtual Console-tjeneste hvor man kan laste ned og spille eldre spill til Gameboy, Gameboy Color og Gameboy Advance. Disse kan antakelig lagres på det medfølgende SD-kortet på to gigabyte. Det ble vist frem to spill fra denne tjenesten: Super Mario Land til Gameboy, og The Legend of Zelda: Link's Awakening DX til Gameboy Color.

Av annet nytt så vil konsollen ha utvidet såkalt Tag-modus, takket være bedre lagringsplass kan enheten din hente highscore-lister og annen info fra DS-er i nærheten, uavhengig av hvilket spill som står i konsollen.

Konsollens endelige design ble vist frem på messen, men rapporter tyder på at den ikke har forandret seg for mye i forhold til prototypen vi fikk prøve på E3.

I tillegg ble det røpet at man kan ta bilde av seg selv og få konsollen til å lage en Mii som ligner automatisk. Til slutt røpet Capcom to nye spill til 3DS-en: Resident Evil: Mercenaries og Mega Man Legends 3.

Les også:Sniktitt: Nintendo 3DS
Les også:3DS blir seriøs
Les også:Ocarina of Time til 3DS


(Kilde: 1UP)

Siste fra forsiden