Den danske Hitman-utvikleren åpner nytt studio i Sverige

IO Interactive skal nå utforske ny mark.

IO Interactive

Med noen ytterst få unntak har det danske spillstudioet IO Interactive kun Hitman-spillene på sin merittliste, men det kan snart bli slutt på. Blant andre Gamesindustry.biz rapporter nemlig at selskapet har åpnet et nytt studio.

På sine hjemmesider skriver IO Interactive at de har lagt sin nye avdeling til den svenske byen Malmø, og at det ikke bare et Hitman-innhold som skal lages ved studioet.

– Dette vil styrke musklene våre til å begi oss ut på helt nye og spennende bestrebelser, nye universer, nye serier, skriver IO Interactive-sjefen Hakan Abrak på hjemmesidene.

Snart får vi kanskje spill fra IO Interactive som ikke bare går ut på å snike seg rundt.
Gøran Solbakken/Gamer.no

Naturlig valg

Dermed ser det altså ut til at vi kan vente oss helt nye, originale spillkonsepter fra den kanten, uten at det er klart hva dette vil bestå i riktig ennå. Når det gjelder hvorfor de valgte Malmø var svaret imidlertid ganske klart.

– Malmø var et naturlig valg siden det er en veldig sterk eksisterende spillindustri der. Jeg tror den har mulighet til å bli episenteret for spillutvikling i Skandinavia, sier Abrak.

Av andre spillutviklere basert i Malmø finner vi blant annet The Division utvikleren Massive Entertainment.

IO Interactive startet sin historie med Hitman: Codename 47 i 2000, og siden har det kommet til sammen syv spill i serien, med Hitman 2 som den seneste tittelen.

I tillegg til Hitman-serien har studioet stått bak Freedom Fighters, som kom ut i 2003, og de to Kane & Lynch-spillene, som ble lansert i henholdsvis 2007 og 2010.

Les også: To Hitman-klassikere gjenoppstår i ny drakt på PlayStation 4 og Xbox One »

Siste fra forsiden