StarCraft II endelig med dato

Den som venter svært lenge på noe godt

Det etterlengtede strategispillet kommer til sommeren.

Siden 2003 har Blizzard jobbet med en oppfølger til det kritikerroste strategispillet StarCraft. Både slippdato og når betaen skulle starte var lenge uvisst, men i februar startet endelig den lukkede betaen.

Klarer ikke laste video

I begynnelsen av april kom nyheten om at også slippdatoen var like rundt hjørnet, og nå har vi endelig fått den. Fra og med 27. juli skal StarCraft II: Wings of Liberty ligge i butikkhyller verden rundt, inkludert USA, Europa, Australia og selvsagt Sør-Korea. Dette er første del av StarCraft II-sagaen, og en gang i fremtiden får vi tilleggene Heart of the Swarm og Legacy of the Void.

Første del av StarCraft II er hovedsakelig viet menneskene, mens Zerg og Protoss får sine kampanjer i tilleggspakkene. I flerspillerdelen er alle de tre grupperingene tilgjengelige og StarCraft II er det første spillet fra Blizzard som er utviklet for den nye utgaven av deres spilltjeneste Battle.net.

I Wings of Liberty følger vi Jim Raynor og hans kumpaner i deres kamp mot romvesener og andre mennesker. Kampanjen skal by på 29 brett og ha et sterkere fokus på historie enn noe tidligere strategispill fra Blizzard. Mellom oppdragene kan du for eksempel slå av en prat med Raynors kamerater ombord på slagskipet Hyperion.

Vi har allerede testet StarCraft II ved flere anledninger de siste årene, og du kan lese mer om spillet i denne sniktitten fra 2009 og vår uformelle rapport fra betaen.

PS. Sjekk vår Spillkalender for slippdatoer. Her får du full oversikt over når dine favorittspill kommer!

Siste fra forsiden