Denne knøttlille Super Nintendo-kopien er laget av leire

Og ja, du kan spille på den.

Slik ser den nusselige lille krabaten ut.
YouTube

Eldre spillkonsoller har en merkverdig tendens til å gjenoppstå i minivarianter, som vi for eksempel så i form av en miniatyrutgave av den originale NES-konsollen nylig. Nå har også storebroren Super Nintendo blitt reinkarnert i et usedvanlig lite format.

Som blant andre Gizmodo melder har en selvbygger nemlig laget en Super Nintendo-modell som er så liten at den faktisk er mindre enn håndkontrollen til originalversjonen av konsollen.

Bruker Raspberry Pi Zero

Den beskjedne størrelsen henger sammen med at maskinens innmat hovedsakelig består av Raspberry Pi Zero, som er miniversjonen av det kjente Raspberry Pi-kortet som brukes i et utall av gjør-det-selv-prosjekter.

Maskinen kjører spill via emulator.
YouTube

Som hobbybyggeren selv sier i en video han lastet opp på YouTube dreier produktet seg mest om det kosmetiske ytre. Boksen er laget av små plaststykker som er limet sammen med superlim, mens selve dekselet er laget av leire som satte byggeren i stand til å meisle ut overflatedetaljene med ganske høy presisjon.

Maskinen benytter et SD-kort med en Super Nintendo-emulator installert, slik at det er mulig å spille på minikonsollen, som demonstrert i videoen. Om du har lyst til å prøve deg er det bare å studere videoen, som du kan se under.

Miniutgaven av NES kan du kjøpe til høsten: Den inneholder 30 forhåndsinstallerte spill »

Siste fra forsiden