Telialigaen - League of Legends

– Det er bare ett lag med «Sharp» i lagoppstillingen

Forhåndsfavorittene 00 Nation møter Vanir i andre rundes hovedkamp. 00 Nation-spiller Anders «Sharp» Lilleengen trekker fram seg selv som en av grunnene til 00 Nation-dominans.

«Sharp» har tro på både sine egne evner og lagets muligheter til å ta nok en seier i Telialigaen.
Eivind Von Døhlen/Good Game

SLIK SPILLES ANDRE RUNDE I TELIALIGAEN

Vis mer

SØNDAG 5. SEPTEMBER
18:00 - Domino - KAOS
18:00 - Bifrost - Wizard
18:00 - HyFerion5 - Rich Gang
20:00 - 00 Nation - Vanir

TIRSDAG 7. SEPTEMBER
18:00 - Bitfix - Riddle

Se resten av kampene i terminlisten »

Telialigaens åpningsrunde endte med seier for både Vanir og 00 Nation, som Nordavind nylig har endret navn til.

Den observante seer la kanskje merke til at lagoppstillingen til 00 Nation matchet oversikten over lagene i førstedivisjon. Klubbens talentlag tok seg av sesongåpningen, men i andre runde er A-laget tilbake.

På motsatt side av Summoner's Rift står Vanir - klare for å plukke poeng fra de regjerende seriemesterne. 00 Nations Jungle-spiller Anders «Sharp» Lilleengen frykter dog ikke motstanderen nevneverdig mye.

– Vanir og gjengen er et lite spørsmålstegn for min del. Vi får se hva de har i baklomma, men det jeg kan røpe er at om man kjører en sen invadering av jungelen til «YDS», knekker han momentant, sier han til Gamer.no.

Hovedkampen mellom 00 Nation og Vanir ser du søndag klokken 20:00 »

FEATURE: Kan noen vippe Nordavind av tronen?

– De fleste lag burde grue seg til å møte oss

DISSE SPILLER FOR 00 NATION

Vis mer

Kallon «Kerberos» Ram (Top)
Anders «Sharp» Lilleengen (Jungle)
Øyvind «Erixen» Eriksen (Mid)
Lars «Chrisberg» Christiansen (ADC)
Omid «Touch» Rosander (Support)

Det er ingen tvil om at spillerne på 00 Nation er av øverste kaliber i Telialigaen. Jungle-spiller Anders «Sharp» Lilleengen mener at klubbens talentlag også kunne hevdet seg på øverste nivå.

– «Smurfegutten» og kompani hadde lett fiksa en topp fire-plassering og potensielt en finaleplass. Jeg tror de kunne ha gjort det bra mot de fleste lagene i Telialigaen, og beviset fikk vi servert fra «Smurfegutten» da han sørget for at «KOOLBERG» endte første runde med negativ poengsum i Fantasy, sier han til Gamer.no.

«Touch» mener resten av Telialigaen burde grue seg til å møte 00 Nation
Eivind Von Døhlen/Good Game

Lagets Support-spiller Omid «Touch» Rosander er ikke uenig.

– Vi er nok et sikrere kort å bruke for å vinne Telialigaen, om man kan si det slik. Talentlaget vårt hadde definitivt vært med i kampen om topplasseringene. Garantert topp to eller topp tre.

Les også
Stor boikott etter at Norges E-sportforbund la VM-kvalifisering til Smiths venner-eide lokaler

LES OGSÅ: Vant sesongåpningen: – Det er kun Nordavind som kan matche nivået vårt

Etter en tidlig avslutning på sommerens NLC-eventyr tok spillerne i 00 Nation en velfortjent pause. Lilleengen forteller til Gamer.no at det har vært en rolig periode frem til nå.

– Oppkjøringen mot Telialigaen har vært rolig, og det viktigste for oss er å nå godformen før sluttspillet. Samtidig vet jeg at gutta mine kommer til å sikle etter Fantasy-poengene.

– Treningene har gått veldig bra, og det ser lovende ut for vår del. De fleste lag burde grue seg til å møte oss, legger Rosander til.

Ser bare et par reelle konkurrenter

00 Nation har spilt med samme lagoppstilling i et års tid, og samspillet er utvilsomt på plass. Tross en kort oppkjøring til høstens sesong virker ikke Lilleengen nervøs for motstanderne på øverste nivå.

– Så vidt jeg har fått med meg så er det Riddle og Bifrost som er verdt å nevne som konkurrenter, men for å sitere Nomi: "«Sharp» er såpass god at han gjør alle på laget sitt både bedre og smartere", sier han til Gamer.no før han fortsetter.

«Sharp» er ikke imponert over årets nivå på Jungle-spillerne i Telialigaen. Her avbildet som Celestial Gaming-spiller.
Sindre Stien/Good Game

– Og jeg ser bare ett lag med «Sharp» i spillerstallen denne sesongen. Give it up for the nation! Nivået på norske Jungle-spillere er dessverre fortsatt svakt, men jeg håper selvfølgelig å bli motbevist der i løpet av sesongen. Jeg satser på at broren min «Ploxy» er oppe og nikker denne sesongen, så blir det iallfall noe å se fram til.

LES OGSÅ: Bruk disse tipsene til å vinne i Fantasy

Heller ikke Rosander ser ut til å frykte noen av de andre lagene i førstedivisjon, hverken i Bot Lane eller i resterende roller.

– Sett bort i fra Riddle og oss tror jeg det er en liten avstand ned til de andre lagene. Spesielt med et best av tre-format. «Chrisberg» kan vinne alene mot de fleste Bot Lane-spillerne. Nei da, jeg tror definitivt at jeg og «Chrisberg» er den beste Bot Lane-duoen i Telialigaen. Vi har spilt sammen i et år snart, så vi burde også være de mest stabile.

Ambisjoner om sluttspill

DISSE SPILLER FOR VANIR

Vis mer

Lars «Dark Santa» Sigmund (Top)
Mathias «Yds» Ydstie (Jungle)
Thomas «Goh» Hansen (Mid)
Casper «Duzzskull» Wold (ADC)
Alexander «Krallex» Ramlinger (Support)

I åpningsrunden fyrte Vanir fra alle kanoner mot nyopprykkede Bitfix, og tre av fem spillere havnet på rundens lag i Telialigaen League of Legends Fantasy. ADC-spiller Casper «Duzzskull» Wold var en av de, men selv var han ikke utelukkende fornøyd med egen prestasjon i sesongåpningen.

«Duzzskull» er tilbake på øverste nivå.
Privat

– Personlig føltes ikke åpningsrunden som en kjempeprestasjon. Det var overkjøring fra vår side, og den eneste grunnen til at det kan ha virket jevnt var fordi jeg pusha grensene litt vel mye i kamp nummer to, sier han til Gamer.no.

I fjorårets vårsesong debuterte Wold i førstedivisjon med laget Dreamz. Sesongen endte med nedrykk, og siden den gang har Wold tatt en pause fra spill på øverste nivå. Til Gamer.no kan han fortelle at han er glad for å være tilbake.

– Jeg tok meg en pause fra kompetitivt spill etter sesongen i Dreamz, og det er gøy å endelig være tilbake på høyt nivå igjen. Samspillet i laget føles bra, og jeg tror at vi kan nå ganske langt denne sesongen. Vi har et mål om minimum en topp fire-plassering og deltakelse i sluttspillet.

LES OGSÅ: Brages betraktninger: best av hva?

Å vinne over forhåndsfavoritter er aldri en enkel sak. Wold mener likevel at laget er klare for å hoppe på muligheten, dersom den byr seg.

– Planen vår mot 00 Nation er å spille som vi vanligvis gjør. Vi har ikke forberedt noe spesielt, og det skal være mulig å ta noen seire mot dem dersom «Touch» bestemmer seg for å pushe grensene. Han pleier å gjøre litt tvilsomme greier til tider.

Hvorvidt «Touch» bestemmer seg for å teste hvor langt han kan dra strikken mot Vanir, får både seere og Wold snart svaret på.

Siste fra forsiden