Cocoon

Det nye puslespillet fra skaperen av Limbo ser fortsatt fantastisk ut

Cocoons nyeste trailer viser mer av den Inception-lignende opplevelsen.

Danskene i Geometric Interactive har sluppet en video med spilling fra det kommende Cocoon. Spillet virker fortsatt svært spennende, med en kombinasjon av isometriske plattformgåter og Inception-lignende verdensoppbygging.

Cocoon.
Annapurna Interactive

Den nyeste traileren viser hva Jeppe Carlsen – tidligere sjefsdesigner for Limbo og Inside – og Jakob Schmid har jobbet med siden vi så Cocoon under E3 2022. Den gang fikk vi bare en smakebit på konseptet, mens teamet denne gangen kunne vise mer av hvordan spillet fungerer.

I Cocoon styrer man en liten bevinget figur gjennom en labyrint av puslespill. Det som skiller opplevelsen fra andre lignende spill er muligheten til å grave seg ned i og ut av verdener – ikke ulikt hvordan Leonardo Dicaprio og kompani dykker inn i drømmeverdener i Christopher Nolan-filmen Inception.

Ved å hoppe ut av en verden får man utforske en annen, samtidig som man kan ta med seg den første verdenen pakket inn i en klinkekule. Det er minst tre lag å utforske, og handlinger i hver verden kan påvirke hva som skjer i de andre. På toppen av puslespillene skal man også med jevne mellomrom ta opp kampen mot ondsinnede monstre.

Det høres komplisert ut, og traileren øverst i artikkelen gjør nok en bedre jobb med å forklare det hele.

Cocoon skal etter planen lanseres senere i år, på en foreløpig uspesifisert dato. Spillet kommer til PC, PlayStation 5, Xbox Series X/S og Nintendo Switch.

Les alle nyhetene om spillene som vises i sommer »

Siste fra forsiden