Det tok 26 år, men nå kan vi i vesten spille EarthBound-forgjengeren

Det etterspurte rollespillet er ute under navnet EarthBound Beginnings.

Si hei til Ninten.
Skjermdump av Nintendo World Championship 2015.

For et par år siden fikk vi europeere vår første smak på kultklassikeren EarthBound. Dette spillet er oppfølgeren til nok et spill verken vi eller amerikanerne fikk gleden av å spille: Mother. I helgen endret dette seg. Under Nintendo World Championships annonserte Mother-skaper Shigesato Itoi at det første spillet i serien slippes digitalt til Wii U Virtual Console, under navnet EarthBound Beginnings.

For Mother-fansen er det sikkert og så herlig at EarthBound Beginnings ble gitt ut samme dag. Det stemmer. Du kan spille den engelske lokaliseringen av Mother på Wii U akkurat nå.

Mother, nå kjent som EarthBound Beginnings, er det første spillet i Mother-serien.

Etterfulgt av gladnyheten fra Itoi ble det vist en trailer, som du kan ta en titt på nederst i artikkelen.

Om dette virker forvirrende: Mother er forgjengeren til EarthBound (som het Mother 2 i Japan), og ble opprinnelig utgitt på Famicom i Japan i 1989. Spillet ble oversatt til engelsk, men har aldri sett en offisiell utgivelse utenfor solens land.

Mother 3?

Et tredje spill i serien ble utgitt i 2006 på Game Boy Advance, men dette var heller ikke å finne i Europa eller Amerika. Tross bønnerop fra fans av serien har Nintendo fortsatt ikke satt seg villige til å gi ut en offisiell engelsk versjon av spillet, og dette førte til at en gruppe oversettere tok saken i egne hender.

Siste fra forsiden