Det Zelda-inspirerte eventyrspillet Okami er på vei til Xbox One, PlayStation 4 og PC

Ny versjon av det ekstremt kritikerroste spillet er på vei.

Zelda-spillene er som kjent kun å finne på Nintendos konsoller, men nå kommer det et spill som er sterkt inspirert av den kjente Nintendo-serien til både PlayStation 4, Xbox One og PC – nemlig kritikerroste Okami. Det melder utvikler Capcom på bloggen sin.

Den nye HD-versjonen av Okami slippes til de tre plattformene den 12. desember i år og skal by på enda bedre oppløsninger og visuell kvalitet enn den forrige HD-versjonen av spillet. Traileren til spillet kan du se øverst i artikkelen.

Capcom

Unik stil

Okami er et actioneventyrspill med en unik visuell stil og omgivelser som er inspirert av gammel, japansk kunst, mytologi og kultur. Spillet er en blanding av pusle-, -action og plattformspill og har spillmekaniske elementer som har klare likheter med Nintendos Zelda-serie, noe spillets utvikler også har innrømmet.

Okami ble opprinnelig sluppet til PlayStation 2 i 2006. Et par år senere kom det også en Wii-versjon av spillet, og en HD-utgave ble sluppet til PlayStation 3 i 2012. Spillet er særdeles kritikerrost, med en gjennomsnittlig poengsum på hele 93 hos Metacritic , og vår anmelder var også svært begeistret for spillet i sin tid.

– Totalpakken er et velbalansert, variert og slående spill som praktisk talt aldri frustrerer. I tillegg kommer den fabelaktige grafikken og musikken, og resultatet er så gjennomført trivelig at du nesten må ha et hjerte av stein for å ikke la deg forføre. Om du liker actioneventyr kommer du garantert til å elske Okami, og det å helhjertet anbefale dette spillet er noe av det letteste jeg har gjort i min tid her på Gamer.no, skrev vår anmelder.

Til tross for den gode kritikerresponsen solgte ikke spillet spesielt bra, og i 2010 skrev spillet seg faktisk inn i Guinness World Records Gamer's Edition som den minst kommersielt suksessfulle vinneren av en Game of the Year-pris.

Journey-skaperens neste spill ser også ut til å bli unikt »

Siste fra forsiden