Dette er Asus' heftige spillmobil

ROG Phone kommer med Nintendo DS-lignende tilbehør og mer.

Asus

Spilling på den mobile plattformen blir stadig mer populært, og i forbindelse med Computex-messen har Asus nå avduket et nytt produkt for å komme trenden i møte for alvor. ROG Phone er navnet på en en ny mobil rettet spesifikt mot spillere, og den er ganske heftige saker.

ROG Phone har skikkelig muskuløs innmat, men det som først og fremst skiller den fra en del andre spillrettede mobiler på markedet er alt tilbehøret den kommer med som gjør den særlig egnet til spilling.

Telefonen kommer for eksempel med et stykke tilbehør som Asus har kalt «TwinView», som er en dokk med en ekstra skjerm som man kan plassere mobilen i. Dermed kan man altså spille i en toskjermmodus, omtrent på samme måte som Nintendo DS, med ekstra skulderknapper.

Asus

Kraftig innmat

Poenget med dette er ifølge produsenten å gi mobilspillutviklere mer skjermrom å boltre seg på, slik at den ene skjermen for eksempel kan benyttes til å vise kart, inventar og annet statisk innhold på den ene skjermen mens selve spillet foregår på den andre skjermen.

I tillegg kan mobilen fåes med en WiGig-dokk som lar deg sende bildet fra mobilen til en større skjerm – for eksempel TV-en i stua – over WiFi via en basestasjon. Denne løsningen er ifølge Nvidia ment å fungere godt sammen med mobiltilbehør som lar deg bruke mobilen som spillkontroll, for eksempel den Nintendo Switch-lignende løsningen fra GameVice.

Asus

Av andre spillegenskaper har ROG Phone en ekstra ladeport på høyre side, slik at ladekabelen ikke kommer i veien når du holder mobilen sidelengs mens du spiller. Ikke minst har mobilen også et par innebygde, programmerbare skulderknapper plassert på hver sin side av mobilens venstre kant.

Mobilen har ellers kraftig innmat i form av en Snapdragon 845-prosessor som attpåtil er overklokket, hele 8 GB minne og opptil 512 GB lagringsplass. Skjermen er på seks tommer med en oppløsning på 2160 x 1080, og batteriet skilter med solide 4000 mAh.

Avansert kjøleløsning er på plass i form av både kobber-varmespreder og dampkammer, men for de ekstra intense spilløktene kan man i tillegg koble på en ekstern kjøler som blåse luft over baksiden av mobilen.

Pris- og lanseringsinformasjon for ROG Phone foreligger ennå ikke.

Les også: Produsent av spilltilbehør for mobil saksøker Nintendo igjen »

Siste fra forsiden