Apple fjerner gratis-navnet på mikrotransaksjonspill

Nå har du et helt nytt begrep du må forholde deg til.

Apple gjør noen endringer.
Montasje Gamer.no

I flere år har mobilnettbutikkene til Apple og Google vært en groplass for såkalte «gratis»-spill. Merk deg klammene rundt «gratis».

Nå heter det «HENT».

Disse spillene er ofte nemlig vingeklippet slik at spillerne må punge ut i flere småbeløp for å få et godt utbytte av spillene. At det derfor kan føles misvisende å laste ned et spill merket med en stor GRATIS-knapp er ikke så rart. Google gjorde noen endringer for dette tidligere i år, etter kritikk fra Europakommisjonen, og Apple har nå fulgt etter.

Nå har de fjernet gratismerket og erstattet det med et mer diffust merke. Som du ser i bildet til høyre trykker du nå på en knapp merket «hent» for å få lastet ned disse omstridte spillene.

Gratismodellen kan være litt vanskelig å få skikkelig oversikt over. Den eksisterer i mange former, også når det gjelder PC- og konsollspill. Spill som Hearthstone, League of Legends og Dota 2 har oppnådd storsuksess med en variant.

Vi i Gamer.no anbefaler månedlig mobilspill, litt for å prøve å hjelpe spillerne med å navigere i jungelen av gratis- og betalte spill på App Store og Google Play.

Ved månedsskiftet hadde vi siste mobilspilloppdatering »

Siste fra forsiden