Podkast

Rad Crew

Dette er de beste spillene som leker seg med tid

Rad Crew funderer også på om noen ønsker å kjøpe Capcom.

The Last Express leker seg med tid.
DotEmu

Støvet etter E3 har lagt seg men i Rad Crew slapper vi aldri av. Tiden går videre og nye episoder må ut.

Og når vi først er inne på emnet «tid»: ukens topp 5-liste handler om nettopp spill som bruker tid som spillmekanikk i den forstand at deler av spillet kun er tilgjengelig i enkelte tidsrom, og du må ofte fullføre hele handlingen innen en viss tid er gått. Du husker vel månen som var på stø kurs mot Termina i The Legend of Zelda: Majora’s Mask? Eller hva med toget i Jordan Mechner-spillet The Last Express, der alt kunne skje så lenge du var på rett sted til rett tid?

Er håndholdtspill fremdeles interessante?

Are og Jostein har spilt Wildstar og syns begge at spillets visuelle stil er unik – men klarer det å differensiere seg nok fra andre nettrollespill der ute? Stian var heldig nok til å karre til seg en nøkkel til Destiny-alphaen, og har mye positivt å si om den.

vår Facebook-side spurte vi også lytterne om de fremdeles var interesserte i håndholdte spill og du kan kanskje gjette hva de svarte? Mobiltelefonenes inntog i spillmarkedet er ikke ubetydelig men det betyr ikke at tradisjonell håndholdt gaming er død – i hvert fall ikke foreløpig.

For å høre lydfilen direkte må du ha Adobe Flash installert og javascript aktivt. Du kan imidlertid laste ned og spille av filen i MP3-format herfra: Last ned lydfilene i stedet.

Her er hele menyen:

  • 00:00 - 32:32 – Topp 5 spill der tid brukes som spillmekanikk
  • 32:32 - 41:16 – Nyheter
  • 44:11 - 1:16:25 – Spillprat: Wildstar, Tomodachi Life og Destiny-alphaen
  • 1:18:33 - Slutt – Lytternes håndholtspill-vaner i Ukens spørsmål-spalten

Denne uken bemanner Are Ness Fløgstad, Stian Askeland, Ketil Espenæs og Jostein Hakestad Rad Crew-studioet.

Gått glipp av tidligere episoder?

Hver episode av Rad Crew kommer på torsdager og produseres i samarbeid med redaksjonen i Gamer.no. Det betyr blant annet at våre anmeldere og skribenter fra tid til annen vil dukke opp i programmet for å snakke om ferske spillopplevelser, trender eller hva vi gleder oss til. Du kan bli bedre kjent med gjengen bak Rad Crew på deres Facebook-side.

Her er de tre forrige episodene av Rad Crew:

Rad Crew, 12. juni 2014
Rad Crew, 5. juni 2014
Rad Crew, 30. mai 2014

Les også
Spillene som «snek» inn produktplassering

Hver episode er tilgjengelig gjennom iTunes-strømmen og RSS-strømmen til Rad Crew, og du kan laste den ned som MP3-fil her.

Siste fra forsiden