League of Legends

– Dette er ett av de beste lagene i Norge

De tidligere BX3-spillerne har endelig fått en organisasjon i ryggen.

Lions EKs nye League of Legends-lag fra venstre: Tore «Norskeren» Hoel Eilertsen, Sander «Zhandia» Skogstad, Adrian «Dipzey» H. Kjellevik, Nikolai «Mini Mood» Mood Martinsen og Sondre «Biffen» Nygård. Lagbildet er tatt etter seieren på The Convention.
Katrine Lyngaas/Lions EK

League of Legends-laget til Lions Elektroniske Sportsklubb består nå av:

Vis mer

Adrian «Dipzey» H. Kjellevik (Top)
Sondre «Biffen» Nygård (Jungle)
Sander «Zhandia» Skogstad (Mid)
Nikolai «Mini Mood» Mood Martinsen (ADC)
Tore «Norskeren» Hoel Eilertsen (Support)

Det norske League of Legends-miljøet har spekulert i det lenge, men nå kan det altså bekreftes: Lions Elektroniske Sportsklubb har signert laget som har vært som siden januar har vært kjent som Team NoName.

Den norske e-sportorganisasjonen postet en pressemelding på sin nettside torsdag kveld hvor de skryter av lagets modenhet og potensiale:

– Spillerne er fantastiske enkeltspillere som viser modenhet langt over sin alder, og har et enormt tak som lag. De har godt samhold og viser med sin seier på The Convention at de virkelig hører hjemme i toppen av Norge, og sammen skal vi nå enda lenger.

Det kommer også frem at laget skal spille i både Telenorligaen og TV 2-ligaen, samt andre relevante onlineturnerneringer og arrangementer.

– Vi er veldig fornøyde med oppfølgingen vi har fått så langt

Majoriteten av lagoppstillingen var med da de, som en del av organisasjonen BX3 Elektroniske Sportsklubb, tok andreplass i Logitech G League of Legends Series i fjor høst. Samarbeidet mellom laget og deres tidligere organisasjon fikk en brå stopp i januar. Da kvittet nemlig BX3 seg med hele laget.

Stein Wilmann, styreleder i BX3, uttalte til Gamer.no i januar at skuffende innsats fra laget var årsaken til at de ønsket å kvitte seg med dem. Spillerne selv svarte den gang at de skulle bruke dette som motivasjon til å bli enda bedre.

Adrian «Dipzey» H. Kjellesvik.

Adrian «Dizpey» Kjellesvik forteller at de den gang fikk ganske lite oppfølging og synes de ble overlatt litt til seg selv. Det har blitt bedre i Lions. Der har de nemlig fått en lagleder, Katrine Lyngaas, som skal være deres bindeledd til organisasjonen. Hun hjelper dem også med å løse problemer som oppstår.

– Vi er veldig fornøyde med oppfølgingen vi har fått av Lions så langt. Vi har blant annet fått en lagleder som hjelper oss med endel praktiske ting, sier Dipzey og legger til:

– Hvis vi for eksempel mangler øreplugger på LAN, så fikser hun det. Hun setter også opp treningskamper for oss og sørger for at vi får i oss mat når vi er ute å reiser.

Klaffet godt allerede etter innledende samtaler

Da laget sto på uten organisasjon, tok det ikke lang tid før de ble kontaktet av Lions. Lions hadde vært på utkikk etter et League of Legends-lag en stund og etter innledende samtaler så det ut til at både spillere og organisasjon klaffet bra.

Les også
Rocket League-sesongen til Razzle henger i en tynn tråd

Andreas Grøterud er styremedlem, og sitter med ansvar for oppfølging av lag og spillere, i Lions. Han synes på ingen måte at laget er late.

– Vi hadde vel egentlig gitt opp å lete etter et lag som hadde de rette holdningene og verdiene, så det var en gledelig overraskelse å finne dette laget.

Andreas Grøterud, styremedlem i Lions Elektroniske Sportsklubb.

– Jeg har ikke inntrykk av at de er late eller har dårlige holdinger. Så langt har de hatt treninger mer eller mindre daglig.

Lions nye lagoppstilling har prestert bra så langt i år. Foreløpig ligger de på tredjeplass i Telenorligan og tillegg vant de den mye omtalte League of Legends-turneringen på The Convention hvor de slo BX3 2-1 i finalen. Nå har organisasjonen troen på at de kan nå langt.

– Guttene imponerte oss veldig på The Convention. Spesielt i finalen. Laget viste stor mental styrke å komme tilbake etter å tape første kampen og vi er veldig fornøyde, forteller Grøterud.

Han legger til:

– Dette er helt klart et av de beste lagene i Norge og vi tror at med enkle grep kan vi nå et veldig høyt nivå.

Artikkelforfatter er lagleder for Celestial Gaming.

Siste fra forsiden