Dette er grafikken vi kan forvente oss på konsoll fremover

Ubisoft har avslørt nye detaljer fra sin kommende spillmotor.

Skjermbilde fra demonstrationsvideoen for spillmotoren Snowdrop.
Ubisoft/Youtube

Foreløpig har ingen av spillene til den nye konsollgenerasjonen, altså PlayStation 4 og Xbox One, gitt oss nevneverdig bakoversveis hva angår teknisk kvalitet.

Nå ønsker spillselskapet Ubisoft å gjenopplive entusiasmen og optimismen på den nye generasjonens vegne. I en fersk pressemelding kunngjør selskapet sin splitter nye spillmotor, og gir oss hint om hva vi har i vente fremover.

Ubisofts nye motor har fått navnet Snowdrop og ble avduket i forbindelse med den pågående GDC-messen i San Fransisco. Spillmotoren utvikles av våre svenske naboer ved selskapets Massive Entertainment-studio i byen Malmö.

Motoren fokuserer på å gjøre det enklere å lage visuelt imponerende spill.

Høy realisme og mye detaljer

En av de viktigste tingene Ubisoft har fokusert på i utviklingen av Snowdrop er å gjøre den fleksibel og tilgjengelig å jobbe med for utviklere, slik at veien til å realisere kreative idéer blir kortest mulig.

Det betyr imidlertid ikke at man har gått på akkord med ytelsen til spillmotoren, som selskapet beskriver som «utrolig kraftig». Den skal visstnok sette utviklerne i stand til å konstruere enorme og svært detaljerte spillverdener, og leverer avanserte sanntidslyseffekter og andre godsaker.

Ubisoft er ellers sparsomme med detaljene om akkurat hva Snowdrop er i stand til, men bedyrer at den har flere «unike» nyvinninger og representerer et solid fremskritt når det gjelder grafikkteknologi.

Selskapet har lagt ut en demonstrasjonsvideo av spillmotoren med lekre og realistiske by- og skogsmiljøer, som du kan se under. Det er uvisst hvilke spilltitler som blir de første med den nye motoren, men flere av scenene fra videoen stammer fra rollespillet Tom Clancy's The Division. Dette utvikles også av Massive Entertainment.

Det nye UFC-spillet ser heller ikke verst ut: Byr på mer realistisk slåssing enn noensinne »

Siste fra forsiden