Svært realistisk slåssing i det nye UFC-spillet

Ny trailer viser stor detaljrikdom.

Spillene basert på den populære kampsportkonkurransen UFC (Ultimate Fighting Championship) startet allerede i 2001. Siden har vi fått en rekke UFC-titler, blant annet UFC 2009: Disputed, som fikk god mottakelse her på verket i sin tid.

På E3-messen i fjor kunngjorde EA det nyeste spillet i rekken, simpelthen døpt EA Sports UFC, som lanseres ganske snart til Xbox One og PlayStation 4. Under introduksjonen på messen ble spillet frimodig beskrevet som «det beste slåssespillet noensinne».

Om det er belegg for denne påstanden er vi nå litt bedre skikket til å bedømme, da EA nettopp lanserte en ny trailer fra spillet, som visstnok viser ekte «ingame»-slåssing.

Det går hardt for seg i det kommende UFC-spillet.

Detaljert og livaktig

I traileren nevnes det blant annet at motoren til det nye UFC-spillet er designet for å gjenspeile dynamikken og detaljene fra UFC-kampene så presist og realistisk som mulig, og etter klippet å dømme ser det hele ganske så livaktig ut.

Blant annet er man i stand til å se vibrasjonene på kroppene idet et slag eller spark treffer motstanderen, muskler som strammer seg og hud som skifter farge. Det blir for eksempel også mulig å bruke underlaget i ringen aktivt for å få ekstra kraft i angrepene.

Ifølge traileren kan man dessuten nå slå ut motstanderen fullstendig med et ekstra velrettet slag eller spark, i tillegg til den vanlige, gradvise påførelsen av skade.

EA Sports UFC har ennå ikke fått en spesifikk lanseringsdato, men skal slippes en gang i løpet av våren. Se traileren under.

Det nye UFC-spillet slår også et slag for likestilling: Det blir nemlig det første spillet i serien med kvinner »

Siste fra forsiden