Podkast

Retro Crew

Dette er klassisk spionaction fra 80-tallet

Ukens retrotema er Bally Midway-perlen Spyhunter.

I denne episoden av Retro Crew snakker vi om Bally Midway-klassikeren Spyhunter. Spillet kom ut i 1983 og bygget videre på «falling enemies»-konseptet fra blant annet Space Invaders.

Klassisk arkadespill fra 1983

Arkadeversjonen. (bilde fra Wikipedia).

I Spyhunter kjører du en topphemmelig prototype-bil fra et fugleperspektiv, og må skyte eller unnslippe de andre bilene du møter underveis. Det er kanskje det mest kjente tidlige eksempelet på «car combat»-sjangeren.

James Bond var veldig populær på denne tiden, og som tittelen antyder har spillet et spiontema. Bally Midway lisensierte Henry Mancinis tittelmelodi for detektivserien Peter Gunn – kanskje mest kjent fra filmen Blues Brothers – for å skape riktig stemning.

For å høre lydfilen direkte må du ha Adobe Flash installert og javascript aktivt. Du kan imidlertid laste ned og spille av filen i MP3-format herfra: Last ned lydfilene i stedet.
Utsnitt fra Commodore 64-versjonen. (bilde: Joachim Froholt).

Spyhunter har sin opprinnelse i arkadene men har også blitt utgitt på mange andre plattformer, inkludert Commodore 64, ZX Spectrum, NES og til og med moderne smarttelefoner. Spillets innflytelse har vært betydelig og du kan kjenne igjen elementer av Spyhunter i alt fra Need for Speed til Carmageddon, og til og med Grand Theft Auto-serien.

Hør Ketil Espenæs, Stian Askeland, Are Ness Fløgstad og Jostein Hakestad snakke om den originale klassikeren, noen uheldige remakes, og en film som aldri ble noe av.

Gått glipp av tidligere episoder?

Retro Crew er et nettradioshow som dedikeres til gamle spill, konsoller og maskiner, laget av Rad Crew i samarbeid med Gamer.no. Du kan blant annet treffe gjengen på Facebook. Her er de tre forrige episodene:

Historien om U.S. Gold
– Melee er det beste Super Smash Bros.-spillet
Retro Crew snakker med en av Norges ivrigste spillsamlere

Hver episode er tilgjengelig gjennom iTunes-strømmen og RSS-strømmen til Rad Crew, og du kan laste den ned som MP3-fil.

Siste fra forsiden