Feature

Logitech G League of Legends Series

Dette er sesongens mest verdifulle League of Legends-spillere

Sjekk hvem som sanket flest stemmer fra publikum.

De fem best spillerne i høstsesongen av Logitech G League of Legends Series, kåret av publikum.
Benedichte Breistøl/Gamer.no

Dette er Logitech G League of Legends Series

Norges åtte beste lag spilte mot hverandre fra august til oktober. De to lagene med flest poeng etter endt seriespill møttes i en superfinale på SpillExpo søndag 9. november. Vinnerlaget fikk 10 000 kroner, mens andreplass får 5000 kroner.

Alt om den norske ligaen her »

Prestasjonene blant de beste spillerne i høstens Logitech G League of Legends Series har vært jevne, i hvert fall om vi ser på resultatene i avstemningen om hvem som har vært mest verdifull. Spillerne som trakk det lengste strået vant stort sett med liten margin, og alle utmerket seg på ulike måter gjennom seriespillet. Mens noen av dem har spilt jevne kamper gjennom en hel liga, har andre dratt frem interessante champions og strategier.

Våre vinnere har funnet den nyskapende kreativiteten som oppstår i spenningen mellom spontanitet og det å kjenne sine figurers begrensninger. Det er på den måten de har mestret spillet og fanget både seere, medspillernes og casternes oppmerksomhet.

Aria eSports vant høstsesongen. Les vårt intervju med dem her »

Her er sesongens beste spillere, kåret av seerne:

Thomas «MeIsYellow» Huang (Top Lane)

Kjent for: Gnar, Azir og Gangplank

Hvis man skal nevne spillere som kan spille mer enn en håndfull champions, så kommer man ikke utenom Thomas «MeIsYellow» Huang. Han er kjent for å stadig dra frem nye champions i Top Lane og kommentatorene har omtalt ham som den mest nyskapende og spennende Top Lane-spilleren å se på. MeIsYellow startet sin karriere i norsk League of Legends på laget «Sparkle», som tok andreplass under norgesmesterskapet på SpillExpo i 2013. Derfra gikk han sammen med jungleren Jakob «Jubel» Andresen til Celestial Gaming hvor han har blitt værende siden.

Da MeIsYellow mottok prisen under årets SpillExpo, var han takknemlig for utmerkelsen, men synes det var vanskelig å forklare hvorfor han spiller top. Han synes nemlig ikke at det er en spesielt spennende posisjon. Det er kanskje også derfor han stadig drar frem nye champions. Det som er imponerende er at han stort sett har stor suksess med disse.

Dette synes de andre vinnerne om MeIsYellow:

Lifting: Han spiller mye rart, det fungerer noen ganger, mens andre ganger gjør det ikke det. Han burde kanskje velge et par champions å bli virkelig gode med dem? Uansett er det alltid gøy å se hva han drar frem.

Boffen: Han er en god top-spiller som kan spille det meste. Han kan spille de vanlige og de litt mer merkelige og han gjør det som regel bra på alt. Han fortjente absolutt nominasjonen og det er jo flott han vant også.

BigFatAndBlack: Han er uten tvil best på Gnar. Utenom det så spiller han som regel «tanky» champions og det tror jeg han gjorde under hele Gamer.no-turneringa, men det er ingenting feil med det når du spiller top lane.

xLeee: Han kan dra frem de rareste (for eksempel Gankplank) champions og fortsatt ha stor påvirkning på kampen. I tillegg er han en god venn og lagspiller!

De nominerte var:

 • Thomas «MeIsYellow» Huang (Celestial Gaming)
 • Simon «Slemp» Ellefsen (Black Alpha)
 • Adrian «Dipzey» H. Kjellevik (BX3)

Kristian «Lifting» Næsgaard (Jungle)

Kjent for: Lee Sin og Rengar

I likhet med flere andre spillere i ligaen, har Kristian «Lifting» Næsgaard lang fartstid i den norske League of Legends-scenen. Den allsidig jungleren ble for alvor kjent mens han spilte for BX3, men har også fått seg en liten fanbase gjennom strømmetjenester og sosial media. Nå spiller han for Aria eSports som vant ligaen i høst. Under SpillExpo var det også flere oppmøtte som hadde med seg plakater for å heie ham frem.

I følge Lifting har han ikke spilt best i ligaen, men han setter likevel pris på MVP-utmerkelsen. Konkurransen i avstemningsfasen var aboslutt hard og Lifting påpekte ovenfor Gamer.no at han mener nivået på norske junglere har økt siden i fjor.

– Det føles bra å vinne, men samtidig ikke 100 % fortjent. Jeg føler at jeg kunne vist mye mer av meg selv, men hadde så gode laners at jeg som regel ikke trengte å gjøre det. Det er uansett godt å se nivået på junglers i Norge har blitt mye høyere i år.

Dette synes de andre vinnerne om Lifting:

MeIsYellow: Jeg synes Lifting er en av de beste i Norge. Han spiller jevnt på stort sett samme nivå, men hans beste er dårligere enn de andre nominerte sitt beste.

Boffen: Jeg har spilt med Lifting lenge og jeg synes han er en veldig god jungle-spiller. Han er seriøs og han vil vinne. Han er ikke spesielt mye bedre enn de andre nominerte, men han fortjente absolutt å vinne MVP.

BigFatAndBlack: Alt i alt er Lifting en trygg jungle-spiller, som kan spille relativt mange champions, og han skiller seg ut med sin Lee Sin. Da kan du alltid stole på at han lander ett bra spark når det gjelder.

xLeee: Han er en jevnt god jungler som kan sin timing og ikke bør undervurderes.

De nominerte var:

 • Jakob «Jubel» Andresen (Celestial Gaming)
 • Sondre «Biffen» Nygård (BX3)
 • Kristian «Lifting» Næsgaard (Aria eSports)

Sebastian «Boffen» Gsell (Mid Lane)

Kjent for: Syndra, Orianna og Lulu

Ligaens mest verdifulle Mid Lane-spiller, Sebastian «Boffen» Gsell, har vært innom flere lag denne sesongen. Han startet med å kvalifisere seg til ligaen sammen med gamle BX3, deretter gikk han over til Black Alpha. Midt i sesongen, da flere av lagene byttet mid lanere seg i mellom, endte Boffen opp i Celestial Gaming hvor han ønsker å bli værende.

Han er kjent som en god lagspiller som spiller jevnt og gjør det laget trenger. Han mener selv at dette er en vane han plukket opp på tidligere lag, så for øyeblikket jobber han med å spille mer aggressivt.

Boffen mottok utmerkelsen på SpillExpo og under intervjuet på scenen ga han uttrykk for at han var veldig fornøyd med å ha blitt stemt frem som vinner:

– Det er kult å bli stemt på som MVP mid og jeg er spesielt fornøyd fordi de andre nominerte også er så sterke. Det kunne egentlig blitt hvem som helst av oss. Så det er bra at folk synes jeg er flink. Tusen takk!

Dette synes de andre vinnerne om Boffen:

MeIsYellow: Boffen er veldig hyggelig og spiller jevnt og bra. Han er en veldig god lagspiller.

Lifting: Konsistent mid laner som spiller de fleste passive champions og gjør det laget trenger. Jeg håper vi får se han spille mer aggressivt neste sesong og at han plukker opp noen flere «assassin» champions.

BigFatAndBlack: Boffen er en mid laner som tar det rolig hvert game.

xLeee: Han er en konsistent mid laner som kan spille de fleste «mages» og «casters». Han er også en god venn og bra lagspiller.

De nominerte var:

 • Sebastian «Boffen» Gsell (Black Alpha/Celestial Gaming)
 • Isak «Energy» Fjell (BX3/Black Alpha)
 • Sondre «Tivity» Afdal (Aria eSports)

Jon Olav «BigFatAndBlack» Holland (ADC)

Kjent for: Tristana, Lucian og Vayne

Det er få spillere som har tatt den norske League of Legends-scenen med storm på samme måte som Jon Olav «BigFatAndBlack» Holland. Han gikk fra å være til dels ukjent og spille på en annen server (EUNE), til å bli med i et nyoppstartet Aria eSports og få pentakill som Vayne i en av sine første kamper. BigFatAndBlack har høstet lovord og ros fra både norske og internasjonale spillere. Superlativene regner når man spør folk om hans mekaniske evner og spillforståelse. Det er ikke uvanlig å få høre omtale ham som en gud eller å utpeke ham som den neste norske spilleren som kan bli profesjonell.

Like før SpillExpo-finalen valgte dessverre BigFatAndBlack å forlate Aria eSports. Begrunnelsen hans for dette, var at han ikke ønsket å satse på norsk e-sport. Det er et stort tap for ligaen – men hvis vi skal tro spillerne i ligaen, er det altså ikke utenkelig at han blir plukket opp av et internasjonalt lag etter hvert.

– Jeg er veldig glad for at jeg fikk MVP. Jeg ga mitt beste hver runde og vi vant jo de fleste kampene, så folk har forhåpentligvis lagt merke til det jeg gjorde, fortalte BigFatAndBlack til Gamer.no om MVP-seieren.

Dette synes de andre vinnerne om BigFatAndBlack:

MeIsYellow: Han er en Gud.

Lifting: Mekanisk er han utrolig god, men til tider mangler han viljen til å spille champions som passer bedre i lagkomposisjonen. Med BFAB på laget, så vet man at bot lane vinner eller går likt 90 % av kampene.

Boffen: Har aldri spilt med ham selv, men har jo spilt mot ham noen ganger utenfor denne turneringen. Av alle spillerne i turneringen har han kanskje vært den mest solide og beste. Det er kjipt at han ikke ville fortsette i norsk e-sport, fordi med ham forsvant det en veldig god spiller fra den norske kompetitive scenen. Jeg tror han har god sjanse til å gjøre det bra utenfor Norge.

xLeee: Den skumleste ADC-spilleren i Norge. Han opprettholder en utrolig høyt nivå hele tiden og han er nok den jeg er mest redd for å møte bot lane.

De nominerte var:

 • Jon Olav «BigFatAndBlack» Holland (Aria eSports)
 • Sander «Zhandia» Skogstad (BX3)
 • Nikolai «Mini Mood» Mood (Black Alpha)

Leif «xLeee» Miranda (Support)

Kjent for: Morgana, Thresh og Alistar

Leif «xLeee» Miranda startet sin League of Legends-karriere som mid laner for et Kristiansands-lag kjent som IB. På den tiden spilte han sammen med sin nåværende ADC, Magnus «Cheezy» Hornnes og Aria eSports sin support, Omid «Touch» Rosander. Da dette laget gikk fra hverandre, havnet xLeee i Celestial Gaming og byttet over til support-rollen. Han har fortsatt på CG som support siden den gang.

Xleee var den første som vant en norsk turnering ved å spille Morgana support. På den tiden gikk han under nicket «Bombadil» og har siden den gang ofte fått høre folk imitere kommentatoren fra kampen som skriker:«Det æ Bombadil sin lane! Du dive ikke han Bombadil!» Xleee er nemlig kjent for å kunne spille særdeles kalkulerende og aggressivt og han har høstet mye ros for denne spillestilen. Dette har vi også sett i Gamer.no-ligaen i høst.

Dette synes de andre vinnerne om xLeee:

MeIsYellow: Jeg synes egentlig alle norske supports er litt «salty» og xLeee passer godt inn i den salte klubben deres. Når det er sagt, så er han en god support og en viktig del av laget.

Lifting: Han har overraskende god kontroll på alle champions han spiller. Man ser nesten aldri at han begår noen spesielt store feil og han kan spille det meste. Alt i alt en god support.

Boffen: xLeee er Norges beste support når alt går hans vei og han shot caller. Han våger å gjøre risikofylte manøvreringer, han spiller mange champions og han er en god shotcaller.

BigFatAndBlack: Han kan spille masse champions, men som alle andre supports i turneringen har han en veldig safe spillestil.

De nominerte var:

 • August «Quixeth» Nyheim (Feedora Tip Forening/Black Alpha)
 • Leif «xLeee» Miranda (Celestial Gaming)
 • Dennis «Denden» Bui (BX3)

Vil du lære mer om League of Legends og hva som gjør spillet så populært?
Sjekk vår seerguide som loser deg gjennom de grunnleggende elementene »

Artikkelforfatter er leder for Celestial Gaming, og nominasjonslisten ble utarbeidet i samarbeid mellom henne, vår e-sportansvarlig Stein Wilmann (styreleder i BX3) og vår League of Legend-caster Sindre «Smiileyguy» Wirkola.

Siste fra forsiden