Dette spillet er så dårlig at det ble fjernet fra Steam Early Access

Valve gir spillerne pengene tilbake for Earth: Year 2066.

Earth: Year 2066 skal være skikkelig elendig.
Killing Day Studios

Etter å ha vært tilgjengelig i tre uker på Steam Early Access har Earth: Year 2066 blitt fjernet av Valve. Brukerne som punget ut for spillet får tilbake hele kjøpsummen, samt en utdypende forklaring fra Valve.

Forferdelig motagelse.

– På Steam kan utviklere sette sine egne priser, kampanjer, egenskaper og pris, og selv velge publisering. Vi krever dog at utivklere er ærlige når de markedsfører spillene sine. Vi har fjernet Earth: Year 2066 fra Early Access på Steam. Kunder som har kjøp spillet kan få pengene tilbake på spillets side frem til 19. mai, forteller «Chris_D» på spillets forum.

Oppfordret til innraportering

Earth: Year 2066 har fått mye pepper siden lanseringen, både fra publikum og kritikerne. På diskusjonsforumet Reddit oppfordret en god del brukere til å rapportere inn spillet som de mente var rent bedrag, og la frem det de mente var falske anmeldelser, skittkasting og stjålne bilder brukt i spillet.

Det ser heller ikke så inspirerende ut.

I sin vurdering av spillet beskrev GameSpot innholdet som «en vei, en søppelhaug, noen fjellskrenter, et radartårn, noen roboter – og ikke stort mer», og anbefalte ingen å nærme seg produktet på noen som helst måte.

Ikke første gang for Steam

De med litt god husk erindrer kanskje at dette ikke er første gang noe slikt skjer på Steam. Like før jul 2012 havnet zombiespillet The War Z i klammerier med nettbutikken etter å ha blitt skjelt ut av et nesten helt samlet spillpublikum for å ha løyet om hva spillet inneholdt. Valve trakk den gang spillet, og lanserte Early Access-programmet ikke lenge etter.

Tilbudet om å gi ut uferdige spill på Steam har blitt et mye omdiskutert emne, også her på Gamer.no. Skribent Jens Erik Vaaler tok for seg noen av de negative sidene ved konseptet i februar, og fikk tilsvar av kollega Kristian Aasård bare én uke etter.

Også Rad Crew-gjengen har uttrykt delte meninger om Early Access.
Er Steam Early Access bra for oss? »

Siste fra forsiden