Diablo - GOG

Diablo 1 har blitt finslipt, og er tilgjengelig på GOG nå

Blizzard og GOG skal også gi Warcraft 1 og 2 den samme behandlingen

Blizzard

Torsdag ettermiddag trakk GOG og Blizzard sløret av en godbit for retrofansen. Jaggu har de to begynt å samarbeide om å få liv i Blizzards eldre spill, og først ute er det opprinnelige Diablo-spillet, som er tilgjengelig på nettbutikken allerede nå.

LES OGSÅ: For 24 år siden leverte en liten utvikler dette dokumentet til Blizzard – ett år senere ble Diablo lansert »

To versjoner

Du kan velge mellom to versjoner.
Blizzard

Versjonen som Blizzard og GOG har snekret sammen inkluderer ikke den semi-offisielle Hellfire-utvidelsen, men har en rekke forbedringer som gjør at spillet kjører bedre på moderne systemer.

Når man starter opp spillet får man muligheten til å velge mellom to spillmodi – en som er den urørte autentiske 1996-varianten av Diablo med SVGA-grafikk, og en som byr på en oppdatert DX-variant som er optimalisert for Windows 10 og har skaleringsmuligeter og bilderatio-endringer som gjør at spillet ikke dras ut til kantene på moderne skjermer.

Det virker som om kun den opprinnelige utgaven har støtte for flerspiller på internett via Battle.net, mens den oppussede versjonen byr på en DirectIP-flerspillervariant.

Minst like interessant er det at GOG og Blizzard skal gi Warcraft 1 og 2 den samme behandlingen, men de har ikke fortalt noe om når vi kan vente oss disse variantene. De har med andre ord kommet på bedre tanker, etter at de i 2016 var skeptiske til å gjøre noe slikt.

Men hvorfor er ikke Diablo II på lista her, mon tro? Tør vi håpe på at akkurat det spillet får en litt mer spesiell behandling? Vi får se.

LES OGSÅ: Blizzard pusser opp Warcraft III »

Åpningssekvensen til Diablo. (Video: GOG)

Siste fra forsiden