For 21 år siden leverte en liten utvikler dette dokumentet til Blizzard – ett år senere ble Diablo lansert

Les hele Diablo-pitchen.

Skjermbilde av designdokumentet

Forrige uke troppet tidligere Blizzard North-grunnlegger David Brevik opp på Game Developers Conference for å snakke om hvordan Diablo ble skapt. Under presentasjonen fortalte han blant annet om dokumentet som ble pitchet til Blizzard for over 20 år siden, og lovet samtidig at han skulle slippe det. Nå er hele dokumentet tilgjengelig.

Det åtte sider lange dokumentet er rimelig interessant, selv om du ikke er en stor fan av Diablo. Blant annet står det at Condor Inc. – senere Blizzard North – planla å utvikle det hele på ett år, med bare 11 utviklere i forskjellige roller.

Planlagt som turbasert spill

En illustrasjon fra pitchen.
Skjermbilde av designdokumentet

At Diablo på et tidspunkt var planlagt som et turbasert spill i roguelike-stil er et annet punkt som utdypes – noe som vi nå vet endret seg til å bli et action-rollespill under utviklingen. Ellers var selve settingen på plass allerede her, med den dunkle byen og tempelet som leder til grottene under jorda.

Et annet punkt i planen går inn i detalj om hvordan spillet skulle få flere utviklingspakker, og hvordan dette skulle lempe nye monstre, gjenstander og grotter inn i Diablo. De små utvidelsene skulle koste om lag en femtilapp, og være plassert nær disken i forhandlerledd. Dette ble det ikke noe av.

Diablo ble sluppet i Nord-Amerika helt på tampen av 1996, og i november året etter i Europa. Spillet fikk god mottagelse, og resulterte i to oppfølgere: Diablo II i 2000 og Diablo III i 2012.

Les også: Tilbakeblikk på Diablo II »

Siste fra forsiden