Dice sliter med samvittigheten

Forklarer hvorfor vi ikke fikk en beta av Bad Company 2 til X360.

For ikke mange dagene siden ble Battlefield-utvikleren Dice intervjuet av Videogamer.com om deres kommende kronjuvel, BF: Bad Company 2. Blant mange spørsmål ble utvikleren spurt hvorfor ivrige Xbox 360-soldater ikke fikk prøve moroa på forhånd, altså betatilgang. Utvikleren svarte da at det hadde med Microsofts vanskelige distribusjonssystem og "lovverk" å gjøre, men nå har utvikleren kommet med en aldri så liten tilståelse.

I et intervju med det franske bladet Xboxmag360 sier nå utvikleren at det var i rettferdighetens interesse X360-betaen ble sløyfet:

– Som kjent kom betaen til det første Bad Company eksklusivt til X360, noe som førte til særs mye kritisk og negativ kritikk fra Playstation 3-miljøet. Derfor bestemte vi oss for denne gangen å snu flaska og denne gangen gi kun PS3-eiere mulighet til å delta i betaen. Når det er sagt vil vi derimot jobbe mot å ha en demo klar til alle plattformer, så X360-eiere blir forhåpentligvis ikke skuffet.

Med andre ord har DICE i forsøk på å være rettferdige stengt ute X360-eiere grunnet moralske årsaker fremfor tekniske eller juridiske problemer. Hvorvidt dette var en riktig avgjørelse eller ei blir nok svært subjektivt, men litt morsomt er det jo at klaging tydeligvis har ført fram. X360-eiere trenger heldigvis ikke å henge med leppa veldig lenge, ettersom en demo av spillet er lovet 4. februar.

(Kilde: connectedconsoles.com)

Siste fra forsiden