Feature

The Witcher 3: Wild Hunt

Disse modifikasjonene gjør The Witcher 3 bedre

Hva med et mer troverdig utseende for Geralt, bedre brukergrensesnitt eller mer Gwent?

Dazzling Django

Er du ute etter modifikasjoner som gir deg nytt spennende innhold og interessante endringer til The Witcher 3: Wild Hunt? Ivrige modifikasjonsforfattere har vært rimelige opptatte helt siden spillet ble lansert mai måned i fjor. Samtlige modifikasjoner er tilgjengelig på Nexus Mods, hvor du kan lære mer og laste dem ned. Om noe her pirrer din nysgjerrighet, er det bare å klikke på lenkene som ligger integrert i underoverskriftene.

Lore Friendly Witchers

Geralt får et mer fremmed utseende.
Dazzling Django

Det hører med til historien at vår helt, Geralt fra Rivia, er en såkalt «Witcher», et genmodifisert menneske hvis mutant-trekk skiller han vel ut fra vanlige folk i Andrzej Sapkowskis fantasiverden Northern Kingdoms. Forfatterens fantasibøker er rimelige tydelige på at det å være en Witcher ofte er et hinder for Geralt, spesielt i sosiale situasjoner, da mange blir urolige så snart de ser hans unaturlige, dyriske trekk og bleke hår. Dette kommer ikke spesielt godt frem i spillene, inkludert Wild Hunt, hvor Geralt ser rimelig normal og naturlig ut. Vår helt har lett for å vinne gunst hos fattige bønder, rike fyrster, flotte fruer og tvilsomme skogskapninger, så hans bakgrunn blir med andre ord ikke det sosiale stigmaet som i bokserien.

Med modifikasjonen Lore Friendly Witchers, laget av Nexus-bruker «Dazzling Django», får Geralt et villere og mer unaturlig utseende som i større grad er i tråd med hvordan forfatter Sapkowski beskriver ham i litteraturen. Geralt får nå en blekere hudtone og mer markerte, dyriske øyne med en sterkere gulfarge. I tillegg passer nå Geralts ansiktshår og øyenbryn bedre med hans hårfarge.

Du velger selv hvor menneskelig Geralt skal se ut.
Øyvind Steinkopf Sund/Gamer.no

Dette er små endringer, men de er rimelig effektive og oppnår tydelig hva modifikasjonen lover - nemlig å gi Geralt et mer fremmed utseende som i langt større grad enn skiller seg ut fra ordinære mennesker. Det også mulig å kun forandre ett aspekt av Geralts utseende om gangen. Hvis man for eksempel kun ønsker endringene til Geralts øyne, er det fullt mulig å få disse uten den blekere hudfargen på kjøpet.

Med modifikasjonen installert blir Geralt litt mindre filmkjekkas, og litt mer et mutantmenneske som andre har grunn til å frykte. Det hjelper virkelig på innlevelsen, og da spesielt hvis man har lest bøkene og mener at den visuelle skildringen av Geralt i spillene ikke har vært helt i tråd med den i bokserien. Med Lore Friendly Witchers blir det langt mer tydelig hvorfor Geralt fra Rivia er kjent som den «Den Hvite Ulven».

Friendly HUD

Av og til er kompasset det eneste ikonet du trenger.
Øyvind Steinkopf Sund/Gamer.no

The Witcher 3, som det flotte spillet det er, trenger desperat mer intuitivt og brukervennlig grensesnitt og menynavigasjon. Denne modifikasjonen, signert Nexus-bruker «Wasteland Ghost», gir et hav av valgmuligheter og forbedringen til den eksisterende løsningen i moderspillet, og samtlige hjelper på spillopplevelsen. Et såpass omfattende rollespill som dette har naturlig nok mange gjenstander og beskrive og generelt mye informasjon å formidle, men det har en tendens å bryte innlevelsen når man stadig vekk må ut av selve spillet for å kjempe med knotete menyer.

Friendly HUD har en enkel meny som i all hovedsak lar deg skreddersy alt av menyer og informasjon som skal dukke opp på skjermen når du spiller. Du kan også enkelt rydde ikoner fra skjermen, i tillegg til at du kan ta skjermdumper med ett tastetrykk.

Blant de mange andre mulighetene, kan man for eksempel justere graden av den visuelle effekten som benyttes når du benytter Geralts Witcher-sans; alternativt kan den skrus helt av. Du kan velge når spesifikke ikoner og målere skal dukke opp. Hvis du ønsker at helsemåleren kun skal være synlig når du er i kamp, selv om du tidligere har tatt skade, står du fritt til å velge dette i modifikasjonens brukervennlige meny.

Her står du fritt til å skreddersy integreringen av ikoner.
Øyvind Steinkopf Sund/Gamer.no
Les også
Anmeldelse: The Witcher 3: Wild Hunt

En helt herlig funksjon, som egentlig ikke har noe med selve grensesnittet å gjøre, er implementering av Geralts meditasjon i sanntid. Vanligvis går man inn på en egen meny for å få tiden til å gå raskere, og dette har en tendens til å bryte innlevelsen noe. Friendly HUD gir oss muligheten til å fremskynde tiden på en mer interessant måte; nemlig ved å beskue en mediterende Geralt sitte der mens dag og natt flyr forbi i løpet av sekunder.

Dette er et rimelig fantastisk skue som nesten alene er verdt installeringen av modifikasjonen. Meditasjon i sanntid er så godt gjennomført at det muligens gjør ventingen i The Witcher 3 til den beste ventefunksjonen

HD Reworked Project

Forskjellen på detaljer i naturen med og uten modifikasjonen.
Halk Hogan

Denne tærer en del på maskinkraften, men er veldig verdt å installere hvis du har en maskin som tåler påkjenningen. Modifikasjonsforfatter og Nexus-bruker «Halk Hogan» har utformet en modifikasjon som tar for seg detaljene og teksturarbeidet i spillverdenen og gjør de skarpere.

Tak, planter, murvegger og samtlige andre statiske grafikkteksturer har fått seg en solid overhaling som gir klarere detaljer og mer definerte bakgrunner. I en verden som er såpass stor og omfattende som den vi ser i The Witcher 3 er det forståelig at noe av det grafiske detaljarbeidet er noe gjørmete. Med denne modifikasjonen installert, blir gjørmen vasket vekk.

Hus ser i større grad ut som de er blitt gnaget på av vær og vind, mens store steinstrukturer ute i villmarken ser i større grad ut som de har ligget der i århundrer. Snø, blader og andre variable elementer blander seg mer naturlig inn med permanente elementer som trær og berg, og bygninger ser i større grad ut som de har vært bebodd i flerfoldige år. Spillet har en herlig rustikk, sentraleuropeisk estetikk som tjener godt på å ha et værbitt tilsnitt til seg.

Denne modifikasjonen er grundig utarbeidet, og det er lett å se at forfatteren har lagt mange timer i å gjøre Geralts verden betraktelig penere enn det den var før. HD Reworked Project er glimrende å ha som basis for andre visuelle modifikasjoner, så fremt at systemet ditt takler det. Det er også mulig at denne modifikasjonen fyller roller som andre mindre visuelle modifikasjoner gjør, slik at enkelt av disse blir overflødige så snart HD Reworked legges til lasterekken din.

The Gwent Card Dealer og Gwent Deluxe

Det er rimelig kjekt å ha tilgang til hele utvalget.
Øyvind Steinkopf Sund/Gamer.no

Hvis du er en av de som ikke kan få nok av kortspillet Gwent, er du nok for det første i en minoritet, men modforfatter og Nexus-bruker «Mangekyomadara1987» sørger gjennom The Gwent Card Dealer for utvidede muligheter og større bruksområder for Gwent tidlig i spillets gang. Gjennom modifikasjonen får du nemlig tilgang på en kortforhandler som selger alle kortene i hele kortspillet så snart du finner han i vertshuset ved den første korsveien; det er kun lagt nivåsperrer på kort som er knyttet til historieoppdrag.

Derfor er det langt enklere å faktisk ferdigstille dine Monster-, Nilfgaard- eller Scioa’taels-stokker før de siste tre ordinære kortduellene i spillet. Sådan føles Gwent som en mer uforutsigbar og mer involvert affære som kan leve sitt eget liv adskilt fra resten av spillet.

Er du virkelig hekta på Gwent, er «Agame78» sin modifikasjon Gwent Deluxe en gave for deg. Gwent Deluxe gjør rimelig drastiske endringer på hvordan kortspillet fungerer, med nye regler og flere metadetaljer, og samtlige motstandere i spillet får nye kortstokker som reflekterer disse endringene.

Ingen av endringene tråkker på bakgrunnshistorien i Witcher-universet da modforfatteren ser ut til å meget godt grep på denne, samtidig som vedkommende makter å balansere kortspillet på mesterlig vis. Denne mer detaljerte utgaven av Gwent gir meget hyggelige assosiasjoner til herlige duellkortspill som Magic: The Gathering og Yu-Gi-Oh.

Har du lyst til å pusse enda mer på utseendet til spillet?
Slik får du The Witcher III til å se ut akkurat slik du vil »

Siste fra forsiden