Sniktitt

Dog's Life

Å leve et hundeliv får en helt ny mening i Frontier Developments hundesimulator, Dog's Life. Her er det bare å gjøre seg klar til et ekte hundeliv, i det du trer inn i potene til hunden Jake som må reise på tvers av Amerika for å redde den søte jente-hunden Daisy som ble kidnappet av uintelligente hundetyver i begynnelsen av spillet.

Side 1
Side 2

Dog's Life er et tilsynelatende flott barnespill, spesielt fordi alle dialogene er fremført i en rekke forskjellige språk, der i blant norsk. Dette er med på å gjøre spillet svært lett tilgjengelig for alle barn som ikke har muligheten eller tålmodigheten til å lese det som blir sagt. Dog's Life er et spesielt, morsomt og enkelt eventyrspill.

Hunder, katter og høner
Livet på landet er idyllisk. Som hunden Jake tilhører du en liten gårdsgutt, mens resten av familien for øvrig er representert av en fyr som sitter i en bil og nesten kjører over deg straks du melder ditt nærvær. Han kjører frem og tilbake mellom gården og byen, og det kan være mer enn moro å stille seg midt i veien og inngå i en slags bjeffe- og tute-duell. På gården finner du også et søtt lite hvitt hus, hvor en radio står i vinduet og spiller uten stopp. Morsomme radioverter og innringere får deg til å sitte utenfor i gjørma og lytte, men så hører du hønene kakle og en ny lek har blitt oppfunnet. Høne-ribbing er nasjonalsporten Dog's Life, og består av å plukke opp en høne ved nakken, knurre og kaste den rundt helt til alle fjærene har forlatt den stakkars kroppen. Tilsvarende morsomt er det å jage kattene, som du oftest finner i mer tett-bebodde strøk. Kattene er for øvrig en umulighet å fange, men det gjør det bare mer morsomt.

Dog's Life er et mildt sagt unormalt spill som appellerer sterkt til fantasien og utforskningssansene din. Særlig i begynnelsen av spillet er det ingen klar mål og mening, og spillet består hovedsakelig av å leke med alt det verdenen har å tilby. Dog's Life har en fungerende fysikk-simulator, og å kaste ball med vovfse-munnen er en av de tingene som nyter godt av dette. Scorer du får du poeng i forskjellige former, og det kommer godt med i Dog's Life.

Som Jake er du utstyrt med en liten hunde-innretning kalt "Smellovision". Ved å bruke denne ser du verdenen fra hundens øyne, og fargene blir utvasket på en måte slik Frontier Development sannsynligvis mener hunder ser vår verden. Det du der i mot ser i klare, sterke farger, er forskjellige lukter. Dette kan være alt mulig fra avføring til mat, og som hund er det obligatorisk å nyte alle dufter som du finner i løpet av reisen din. Hver lukt identifiseres av forskjellige farger, og disse skal du samle inn. Etter hvert som du har akkumulert nok lukter, åpner det seg forskjellige konkurranser du kan ta del i, slik som tissekonkurranser og løpekonkurranser. Og naturligvis er du en hund etter kjøttbein, og disse anskaffer du blant annet ved å løse forskjellige oppgaver for spillets mennesker, i tillegg til å finne dem på må-få. Kjøttbein avgjør hvor stor trussel du utgjør mot andre hunder, og desto flere kjøttbein du har, desto større sjanse har du for å vinne konkurransene.

Side 1
Side 2

Siste fra forsiden