Doom-skaperen sikler etter Kinect

John Carmack synes Microsofts teknologi er veldig spennende.

John Carmack er et kjent navn i bransjen, og det er ikke uten grunn. I 1991 stiftet han id Software, som med Wolfenstein 3D sies å ha grunnlagt den moderne skytespillsjangeren. Videre har de produsert klassiske spillserier som Doom og Quake.

Helt siden selskapet ble startet for nesten 20 år siden så har det hatt sin nisje, som er dystre skytespill i banebrytende omgivelser. Det er noe som definerer id Software på godt og vondt. Derfor må det sies å være oppsiktsvekkende når John Carmack nå uttaler at han vil lage et Xbox Live Arcade-spill med Kinect-støtte.

Rage ser veldig lovende ut.

Ifølge Joystiq er Carmack, som også er kjent for å ha utviklet noe av den mest definerende teknologien for moderne spillutvikling, veldig interessert i å gjøre noe nytt denne gangen.

– Jeg klør etter å å lage en Kinect-tittel for Xbox Live, men jeg vet ikke engang hva jeg har lyst til å lage. Jeg kan ikke ta utgangspunkt i en av våre eksisterende titler, våre skytespill har ingenting der å gjøre. Men det er en interessant teknologi, og Xbox Live er i likhet med iOS (iPhone/iPod Touch-operativsystemet) en perfekt plattform å eksperimentere med noe sånt på.

id Software jobber også med en iPhone-versjon av sitt kommende postapokalyptiske skytespill Rage, og den ser svært lovende ut. Det kan med andre ord se ut som at den ellers konservative gjengen har begynt å se mot nye jaktmarker.

Dette er ikke første gang en typisk skytespillutvikler snuser på Xbox Live Arcade. Unreal- og Gears of War-utvikler Epic Games samarbeidet i fjor med Chair Entertainment om storsuksessen Shadow Complex, som høstet svært god kritikk her hos oss.

id Software er for øyeblikket opptatte med å utvikle Rage, som kommer til PC, Xbox 360 og PlayStation 3 den 15. september 2011.

Lurer du på hva annet som er på vei? Ta en titt i vår Spillkalender!

Siste fra forsiden