Double Fine - Psychonauts 2

Double Fine har sluppet en 32-episoders Psychonauts 2-dokumentar gratis

Tar for seg hele utviklingsløpet til det kritikerroste spillet i 22 timer med video.

Double Fine-sjef Tim Schafer har mye på hjertet om Psychonauts 2-prosjeket.
Double Fine

I helgen slapp Psychonauts 2-skaper Double Fine en massiv dokumentar om utviklingen av spillet. Spillstudioet har sluppet samtlige 32 episoder gratis på YouTube, i det som omfatter hele utviklingsprosessen til spillet – fra de første stegene til ferdigstillingen i 2021.

Dokumentaren heter Double Fine PsychOdyssey, klokker inn på rundt 22 timer, med ulik lengde på de forskjellige episdodene. 2 Player Productions har stått bak produksjonen, etter å tidligere ha laget dokumentarfilmer om blant annet det delvis Kickstarter-finansierte spillet Broken Age for Double Fine.

– Ti år etter utgivelsen av storspillet Psychonauts vender Double Fine Productions tilbake til sin mest hyllede spillserie med Psychonauts 2. Når de nå står overfor presset om å produsere en verdig oppfølger, må studioet konfrontere overdrevent ambisiøse design, manglende kampånd, tekniske utfordringer og økonomiske problemer, alt i løpet av et turbulent tidsrom for verden, står det i videobeskrivelsen på YouTube.

Du kan se en trailer nedenfor:

Trailer til Double Fine PsychOdyssey.

– Double Fines beste spill

Da spillet kom ut i 2021, lempet vår anmelder en god dose skryt på prosjektet. Noe kritikk ble likevel rettet mot deler av det mekaniske, men alt ble overskygget av en helhetlig opplevelse som overrasket. Han endte opp med å kalle det Double Fines beste spill.

– Det er et lettbeint og sprudlende actionplattformeventyr som samtidig på imponerende vis klarer å være tankevekkende, dypt utforskende, og tungt vemodig. […] Psychonauts 2 kunne absolutt hatt godt av et par innstramminger, men det stopper ikke spillet fra å være en av de mest minneverdige opplevelsene jeg har hatt på mange år, konkluderte vår anmelder.

LES OGSÅ: Slik endte en kjent norsk folkevise opp i Return to Monkey Island »

Siste fra forsiden