E3 2019 - Psychonauts 2 - Microsoft kjøper Double Fine

Microsoft kjøper opp Tim Schafer-studioet Double Fine

Kunngjorde nyheten med en fersk trailer for Psychonauts 2.

Microsoft har sikret seg nok et ess i sin stadig voksende utviklerstall. Søndag kunne selskapet kunngjøre sitt oppkjøp av Double Fine Productions, studioet til utviklerveteran Tim Schafer.

Double Fine plukkes opp av Xbox Game Studios. (Video: Double Fine)

Schafer dukket opp på scenen under Microsofts E3-konferanse for å bekrefte nyheten, og mannen bak klassikere som The Secret of Monkey Island, Grim Fandango Psychonauts og Broken Age stilte ikke tomhendt.

Med seg hadde han nemlig en fersk trailer for Psychonauts 2, det nyeste prosjektet fra Double Fine. Traileren, som du kan se i videovinduet over, viser den etterlengtede oppfølgeren i aksjon for første gang.

Vi møter unggutten Raz på hans første dag på jobben, en dag som går svært dårlig når han blir slengt inn i en marerittverden full av gigantiske insekter og gale professorer. Videoen delte ingen nyheter rundt slippdato, og sist vi hørte noe var planen å lansere en gang i 2019.

Som et tillegg til kunngjøringen rullet Double Fine også ut en egen YouTube-video for å forklare litt mer om oppkjøpet. Her forsikrer Schafer om at alle som støttet folkefinansieringskampanjen til Psychonauts 2, fortsatt vil få spillet på den plattformen de ønsker – inkludert på PlayStation 4.

Studiosjefen lovet også at Double Fine fortsetter som før, og at målet fortsatt er å lage spennende spillopplevelser. Fremover vil teamet imidlertid ha et økt fokus på Xbox og PC.

Du finner flere E3-nyheter på vår samleside »

Siste fra forsiden