Krigen om Brütal Legend fortsetter

Double Fine slår tilbake

Søksmålene flyr mellom Double Fine og Activision Blizzard.

Brütal Legend har hatt en slitsom historie. Først ble det plukket opp av Vivendi Universal Games, som så slo seg sammen med Activision. Dette førte til at spillet ble droppet, mens det gikk rykter om at utviklerne i Double Fine hadde trøbbel med nystartede Activision Blizzard.

Tidligere i år så situasjonen langt lysere ut, da Electronic Arts steppet inn som ny utgiver. Men så bestemte plutselig Activision Blizzard seg for at de ikke var ferdige med spillet likevel, og gikk til sak mot Double Fine og Electronic Arts, for å hindre de to selskapene i å gi ut spillet.

Nå har krigen om Brütal Legend tatt en ny vending. Double Fine har nemlig svart på Activision Blizzards søksmål ved å saksøke dem tilbake, og de er ikke nådige i deres kritikk av verdens største spillutgiver.

De hevder at Activision Blizzard droppet spillet etter at de fant ut at de ikke fant noen måte å bruke spillet i sin Guitar Hero-franchise. I følge Double Fine ønsker Activision kun å fokusere på sine etablerte serier, fremfor å lansere nye og originale spill.

Ønsker å drepe spillet

I følge Double Fine er Activisions mål ikke bare å kansellere Brütal Legend, men å drepe det fullstendig slik at det ikke kan konkurrere med Guitar Hero-serien. Double Fine-sjef Caroline Esmurdoc forteller:

– Nå som vi har funnet en ny utgiver og spillet får sensasjonell medieinteresse vil de stoppe lanseringen. Vårt motsøksmål er en demonstrasjon av vår intensjon om å kjempe for spillet vårt – Activision skal ikke få drepe Brütal Legend.

I følge Double Fine, som har legendariske Tim Schafer som sin kreative arkitekt, avhenger selskapets fremtid av Brütal Legend. Hvis Activision lykkes i å stanse spillet vil det også bety slutten for Double Fine.

I forbindelse med Activisions søksmål vil en rettslig høring finne sted 30. juli. Her vil retten bestemme om spillet kan lanseres i oktober som planlagt, eller om Activision Blizzard får viljen sin og lanseringen blir stoppet.

Gamer.no tok en titt på Brütal Legend i april, og vår mann ble svært imponert over det han fikk se.

Siste fra forsiden