Dr. Disrespect

Dr. Disrespect er utestengt fra Twitch, men ingen vet hvorfor

Både den kjente streameren og Twitch er ordknappe om situasjonen.

Dr. Disrespect.
Wikipedia

Dr. Disrespect, som er kjent for å strømme flere populære spill på Twitch, er blitt bannlyst fra plattformen. Bannlysningen skal være permanent. Det rapporterer blant andre IGN.

Den kjente spillstreameren, som egentlig heter Herschel Beahm, la selv ut en Twitter-melding om det inntrufne. Der skriver han at han ikke har fått beskjed om hva han har gjort galt.

– Twitch har ikke informert meg om den spesifikke årsaken til avgjørelsen. Faste håndtrykk til alle for støtten i denne vanskelige tiden, heter det i meldingen.

Det er i skrivende stund ennå uvisst hvorfor Beahm har blitt bannlyst fra streamingplattformen. Twitch har refundert abonnementskostnadene til samtlige av streamerens følgere.

Stille fra Twitch

Dr. Disrespect er kjent for å streame blant annet Apex Legends på Twitch.
EA

Twitch har forholdt seg tyst om detaljene i saken, men har kommet med følgende, generelle uttalelse gjengitt i diverse medier:

– I tråd med våre prosesser tar vi passende grep når vi har bevis for at en streamer har handlet i strid med våre retningslinjer eller brukerbetingelser. Disse gjelder for alle streamere uavhengig av status på plattformen vår.

Dette er ikke første gang den kjente streameren stenges ute fra Twitch. Sommeren 2019 ble han utestengt i to uker etter å ha streamet direkte fra toalettene under E3-messen i Los Angeles. Han ble også utestengt fra messen.

Dr. Disrespect er mest kjent for å streame battle royale-spill som H1Z1, PlayerUnknown's Battlegrounds og Apex Legends, i tillegg til Call of Duty-spill. Han hadde litt over 4 millioner følgere på Twitch før kontoen ble fjernet, og har tidligere innehatt rekorder for flest antall samtidige seere på plattformen.

Hele konseptet bak Dr. Disrespect-figuren er å peke nese til, men samtidig dra nytte av, aspekter av giftig spillkultur. Beahm fremstiller figuren som en sint, arrogant spillentusiast som hevder ingen kan slå ham. I nyere tid har han – eller alter egoet – delt og stilt seg bak grunnløse konspirasjonsteorier om corona-viruset.

Tidligere i år signerte Dr. Disrespect en eksklusivitetsavtale med Twitch som skulle gå over flere år. Det er ikke kjent akkurat hvor mye Twitch punget ut for å sikre seg den kontroversielle streameren, og vi vet ikke hva som skjer med denne avtalen videre.

LES OGSÅ: Microsoft legger ned strømmetjenesten Mixer »

Siste fra forsiden