Mixer - Facebook Gaming

Microsoft legger ned strømmetjenesten Mixer

Flytter satsingen over til Facebook Gaming.

Mixer hentet inn «Ninja» i fjor sommer, men nå er eventyret over.
Ninja/YouTube

Mixer, Microsofts svar på strømmetjenesten Twitch, skal legges ned. Tjenesten stanser all drift 22. juli, som ledd i Microsofts nye satsing på Facebook Gaming.

Microsoft kutter Mixer og satser i stedet på Facebook Gaming.
Microsoft

Den noe overraskende nyheten kom i en kunngjøring fra Xbox-sjef Phil Spencer på mandag. I et åpent brev på Xbox' nettsider innrømmer han at utfordringen med å bygge opp et bærekraftig strømmemiljø fra grunnen ble for stor.

– Det ble klart at tiden som trengs for å gro frem vårt eget strømmefellesskap ikke passet med visjonen forventningene vi ønsker å levere til spillere nå. Så vi har bestemt å legge ned driftssiden av Mixer og hjelper miljøet med å flytte over til en ny plattform, skriver Spencer.

For å nå raskere ut til flere valgte teamet derfor å slå seg sammen med Facebook, der Microsoft også vil introdusere spilltjenester som xCloud etter hvert.

LES OGSÅ: Facebook går i strupen på Twitch og YouTube »

Microsoft håper nå å få med seg så mange profiler som mulig, og lover en rekke fordeler for Mixer-partnere som flytter til Facebook Gaming. To av tjenestens største stjerner, Tyler «Ninja» Blevins og Michael «Shroud» Grzesiek, melder riktignok at de vil benytte anledningen til å tenke seg om før de tar hver sin beslutning om fremtiden. Begge signerte store kontrakter med Mixer for mindre enn ett år siden.

Artikkelen fortsetter under Twitter-meldingene.

Hva seerne angår vil de med ubrukt Mixer-valuta – Embers og Sparks – vil få Xbox-gavekort i erstatning. Alle som har et aktivt Mixer Pro-abonnement per 22. juli vil også motta et gavekort som takk for støtten.

LES OGSÅ: Kerbal Space Program 2-studioet lagt ned etter at Take-Two skal ha kuppet utviklingen »

Siste fra forsiden