Project xCloud - Norge

Nå kommer Microsofts strømmetjeneste for Xbox-spill til Norge

Project xCloud begynner betatesting i flere land.

Microsoft

I fjor begynte Microsoft betatesting av Project xCloud, strømmetjenesten som lar deg spille Xbox-spill på telefon eller nettbrett. Innledningsvis var testen kun tilgjengelig i noen få land, men nå er selskapet klart for å utvide – og Norge er blant landene som får slippe til.

Project xCloud begynner testing i Norge.
Microsoft

Project xCloud-sjef Catherine Gluckstein inviterer håpefulle testkandidater til å melde seg på testen via Microsofts nettsider. Deltakelse krever at du har mobil eller nettbrett med Android 6.0 eller nyere, en Xbox-kontroller med Bluetooth-tilkobling og 5GHz Wi-Fi eller mobildatatilkobling med nedlastingshastighet på minst 10 Mbps.

Invitasjoner sendes ut i bølger, og de som plukkes ut vil motta en e-post med instrukser for hvordan man kobler opp alt. Gitt utfordringene rundt covid-19, hjemmekarantene og økt datatrafikk påpeker Gluckstein at teamet ønsker å være forsiktige med å ikke invitere for mange for tidlig. Hun kan dermed ikke si helt sikkert akkurat når deltakere får slippe til.

Du finner mer informasjon om registreringsprosessen på nettsiden for Project xCloud.

Konsollspill uten konsoll

Det var tilbake i oktober 2018 at Microsoft først dro sløret av Project xCloud. Strømmetjenesten er ikke ulik Googles Stadia-løsning, i at den lar brukere spille Xbox-spill direkte fra nettskyen, altså uten at man trenger en Xbox-konsoll.

Vi fikk prøve opplegget på E3 i fjor sommer, der vår utsendte skribent lot seg imponere av hva Microsoft har snekret sammen. Du kan lese vårt førsteinntrykk på Project xCloud her.

Som Microsoft skriver inkluderer betatesten foreløpig over 50 spill – blant annet Destiny 2, Halo: The Master Chief Collection og Borderlands: The Handsome Collection – mens flere kommer etter hvert.

Les også: – Xbox Series X og Halo Infinite ligger an til å nå sine planlagte slippdatoer »

Siste fra forsiden