Microsoft lanserer strømmetjeneste for Xbox-spill på mobilen

Ikke lenge etter at Google kunngjorde sin første spillstrømmetjeneste har Microsoft nå gjort det samme. På sin offisielle blogg har selskapet nemlig kunngjort Project xCloud.

Project xCloud skal bli tilgjengelig i en åpen prøveversjon neste år, men har ennå ikke fått en konkret lanseringsdato.

Microsofts nye strømmetjeneste skal altså la spillere kunne spille spill i konsoll- og PC-kvalitet på en hvilken som helst enhet.

Testes på mobiler og nettbrett

Microsoft utvikler et eget overlag til sin nye strømmetjeneste for folk som vil spille uten kontrollere. Dette er en prototype.
Microsoft

Selskapet sier at tjenesten skal bli kompatibel med både eksisterende og fremtidige Xbox-spill gjennom spesiallaget maskinvare i Microsofts datasentre. Arbeidet med tjenesten bli imidlertid et flerårig prosjekt.

Testingen av systemet er allerede i gang. Ifølge Microsoft foregår testingen på både mobiltelefoner og nettbrett med en trådløs Xbox-kontroller som er koble til enhetene med Bluetooth, og spillene har også støtte for berøringsskjermen.

For spillere som foretrekker å spille med berøringsskjerm i stedet for vanlige kontrollere utvikler Microsoft et nytt spillrettet overlag for enheter med berøringsfunksjonalitet.

Dette skal altså gi deg virtuelle knapper og stikker man trenger, og skal by på høy respons uten å ta opp mye plass, sier Microsoft.

Utover dette er det ennå ikke så mye mer informasjon som foreligger, men vi vil nok få vite mer ganske snart.

Les også: Nå får Xbox One støtte for mus og tastatur »

Siste fra forsiden