Xbox xCloud - Apple

Microsofts Xbox-strømmetjeneste bryter med Apples retningslinjer

Sjansen for lansering på iOS-enheter er liten.

Jonas Magerøy/Gamer.no

15. september ruller Microsoft offisielt ut sin strømmetjeneste for Xbox-spill. Selskapet har foreløpig kun bekreftet at opplegget vil fungere på Android-enheter, og etter en ny uttalelse fra Apple ser det dårlig ut for iOS-brukere – i hvert fall inntil en av partene er villig til å gjøre endringer.

Vil ha mer kontroll

Foreløpig kun tilgjengelig for Android-enheter.
Microsoft

Som iPhone-makeren fortalte til Business Insider, ligger problemet i at Xbox-strømming ikke bare er ett enkelt spill, men en portal til hundrevis av spill. Apples retningslinjer er klare på at absolutt alle spill som skal gis ut via App Store må vurderes hver for seg, ikke som en samlet pakke.

– Våre kunder nyter flotte apps og spill fra millioner av utviklere, og spilltjenester kan absolutt lanseres via App Store så lenge de følger de samme retningslinjene som gjelder for alle utviklere – inkludert at spill sendes inn for individuell vurdering og at de dukker opp på lister og via søk, sa en talsperson for Apple.

Dersom Microsoft ønsker å tilby strømming av Xbox-spill på iOS, må selskapet altså sende inn hvert eneste spill for godkjenning. Apple krever ofte også at en ny vurdering gjennomføres dersom spill får nytt innhold, som igjen fører til mer arbeid.

– Eneste plattformen som nekter

Basert på en uttalelse sendt til Window Central virker Microsoft å være svært misfornøyd med situasjonen, og forteller at samtlige Game Pass-spill uansett blir vurdert av uavhengige organer – som ESRB og PEGI. Likevel har teamet et håp om å få til en løsning for alle sine brukere på iOS.

– Apple er den eneste flerbruksplattformen som nekter forbrukere tilgang på skyspilling og abonnementstjenester for spill, som Xbox Game Pass. [...] Vi jobber for å finne en løsning som kan bringe skyspilling med Xbox Game Pass Ultimate til iOS.

Det hører med til historien at Google har støtt på lignende problemer med sin tjeneste for spillstrømming, Google Stadia.

LES OGSÅ: Microsoft åpner snart for strømming av spill via Xbox Game Pass Ultimate »

Siste fra forsiden