Musikkspill med «ekte» gitar

Dra noen fete riff

Nykommeren Seven45 Studios utfordrer gigantene med Power Gig.

Det begynner å bli veldig trangt på musikkspillmarkedet, med en masse utgivelser i etablerte serier som Guitar Hero, Rock Band og Sing Star, ferskingene DJ Hero og Band Hero, samt en drøss med mindre kjente titler. Inn i denne jungelen trå den ferske utvikleren Seven45 Studios med sitt bidrag, og med seg har de det som skal være den mest autentiske lekegitaren hittil.

Den nye standarden for musikkspill?

Gitaren som følger med Power Gig: Rise of the SixString bytter ut de tradisjonelle knappene på tidligere gitarkontroller med ekte strenger. Faktisk skal kontrolleren være en fullt fungerende elektrisk gitar fra instrumentprodusent First Act, som er søsterselskapet til Seven45 Studios.

Power Gig byr på to ulike måter å spille. Den ene er den tradisjonelle treff-fargerike-noter-mekanismen vi kjenner fra andre musikkspill, men i Power Gig skal vågale spillere kunne ta det hele et skritt lengre. Du kan nemlig spille i en modus hvor du må ta ekte gitargrep for å treffe notene. Utvikler hevder at du faktisk kan lære litt om gitarspilling gjennom Power Gig, og hvis du vil prøve deg på egenhånd kan du plugge gitarkontrollen til en høyttaler og bruke den som en ekte elektrisk gitar.

Spillet skal også ha en eller annen form for historiedreven kampanje. Her vi får besøke en merkelig verden hvor musikken hersker over alt, med tilhørende mytologi og politikk.

Power Gig: Rise of the SixString slippes på PlayStation 3 og Xbox 360 i løpet av høsten, og kan vente seg hard konkurranse fra et flunkende nytt Rock Band.

Siste fra forsiden