Dra til sjøs og driv strategisk krigføring med Ubisofts nyeste gratistilbud

Utvikleren gir bort Assassin's Creed IV: Black Flag og World in Conflict denne måneden.

Gamer.no/Ubisoft

Det nærmer seg jul, og i år som i fjor har Ubisoft dratt frem gavesekken med noe til alle. I år deler utvikleren ut snikmordereventyret Assassin's Creed IV: Black Flag og sanntidsstrategispillet World in Conflict, og begge spillene blir tilgjengelige gratis via Uplay i løpet av desember.

Strategisk krigføring

World in Conflict.
Ubisoft

Først ut er World in Conflict, som sammen med utgivelsen Soviet Assault gis bort på PC mellom 4. og 11. desember.

Sanntidsstrategispillet fra 2007 tar oss med til en alternativ virkelighet der den kalde krigen aldri tok slutt, og Sovjetunionen har invadert USA. Spillerens jobb er å lede de amerikanske styrkene, både på bakken og i lufta, gjennom en rekke kamper på tvers av landet.

Vår anmelder falt pladask for World in Conflict, og klinte til med full pott på karakterskalaen. Spesielt roste han den vellykkede kombinasjonen av elementer fra strategi- og actionsjangeren, samt spillets engasjerende kampanje:

– Ikke bare er det et fullstendig produkt som oser over av genuinitet og små lekre detaljer, det er også det kanskje beste sanntidsstrategispillet verden noen gang har sett, skrev Marius Jentoftsen i 2007.

De som vil ha et eksemplar av World in Conflict trenger kun registrere seg på Ubisofts nettsider, eller plukke opp spillet direkte fra Uplay-applikasjonen.

Dra til sjøs

Assassin's Creed IV: Black Flag.
Ubisoft

Så snart det første tilbudet er over, er det Assassin's Creed IV: Black Flag sin tur. Det sjørøverinspirerte snikmorderspillet fra 2013 er gratis fra 12. til 18. desember – også dette på Uplay.

I Assassin's Creed IV: Black Flag tar spillere på seg rollen som Edward Kenway, en i utgangspunktet grådig og selvopptatt pirat som forviller seg inn i snikmorderordenen. Sjøfart er en stor del av spillet, og den biten vår anmelder satte størst pris på da han spilte Black Flag. Turene inn på land trakk imidlertid helhetsinntrykket ned, og karakteren landet til slutt på seks av ti:

– Spillmekanikkene på land er mer eller mindre identiske med de vi har sett tidligere. De har blitt godt finslipt i løpet av årene og sitter godt, men begrenses av trange områder. Derimot er seileopplevelsen dynamisk og befriende. Man kan seile direkte til neste oppdrag, eller engasjere seg i storslagne sjøslag, skattejakt eller hvaljakt på veien, mente Håvard Hofstad Ruud.

Assassin's Creed IV: Black Flag kan plukkes opp via Ubisofts nettsider, eller direkte i Uplay-klienten.

Les også
Anmeldelse: Assassin's Creed IV: Black Flag

Siste fra forsiden