Yakuza 4 kommer til Europa

Dragen flyr igjen

Sega er på hugget med sitt gangsterepos.

Etter mye om og men lanserte Sega endelig actioneventyret Yakuza 3 i mars. Trass masse positive kritikker har serien aldri vært spesielt populær i Europa, og labre salgstall gjør det stadig usikkert om Sega faktisk gidder å slippe flere av dem i Vesten. Heldigvis har de ennå ikke tenkt å gi seg.

Kazuma gjør det han kan best.

Sega-bloggen melder nemlig at Yakuza 4 kommer til Europa og Statene en gang i løpet av våren 2011. Spillet ble opprinnelig sluppet i Japan samtidig som vi fikk Yakuza 3.

Som i tidligere Yakuza-spill får vi igjen ikle oss dressen til den tøffe slåsskjempen og tidligere gangsteren Kazuma Kiryu, men denne gangen får vi også spille som tre andre harde menn fra Tokyos underverden.

Lånehaien Shun Akiyama er en rask rakker som slåss med hurtige spark, mens massemorderen Taiga Saejima er en diger fyr som kverker sine fiender med rå styrke. Masayoshi Tanimura er korrupt politimann. Han bruker skitne knep for å få overtaket på motstanderne.

De fire utforsker forskjellige deler av det fiktive og utrygge Kamurocho-distriktet i Tokyo. Denne gangen kan du for eksempel ta deg en tur opp på takene eller dra ned i undergrunnen. Uansett hvor du drar må du regne med å støtte på svindlere, gjengmedlemmer og urokråker som trenger en dugelig porsjon juling.

Bortsett fra vold og gangsterintriger er det som vanlig masse små aktiviteter å sysle med i Kamurocho. Du kan gamble, dra på restaurant, synge karaoke eller stikke innom en arkadehall for å spille.

I Yakuza 3 ble en del av dette innholdet fjernet da spillet kom på markedet i Vesten, og Sega vil ikke si noe sikkert om lignende kutt i Yakuza 4. Bloggen nevner at barjentene er på plass igjen, men ikke om du også får muligheten til å drive en nattklubb som i den japanske versjonen. Akkurat det var blant tingene Sega kuttet i vår utgave av Yakuza 3.

I Japan venter man for tiden på Yakuza 5, som nylig ble kunngjort.

Siste fra forsiden